Tanácsok a sikeres kertépítéshez

Amikor eljön a kertépítés ideje, akkor ez a néhány tanács megfogadása akár a sikeres kertépítés, és a sikertelen kertépítés közötti különbséget is jelentheti. Célom, hogy az Ön számára a kertépítés, a füvesítés, és az öntözőrendszer telepítés ne legyen egy rémálom. Legyen inkább a kertépítés egy olyan élmény, aminek a sikerét mindennap élvezni fogja, amikor kinéz az ablakán.

Ebben a cikkben, a kertépítés megkezdése előtti tudnivalókkal foglalkozom.

Forduljon kertépítő szakemberhez!

A kertépítés egy nagyon összetett folyamat, amely több szakma tudását is összefogja, és a továbbiakban esztétikai érzéket is megkövetel a magát kertépítő szakembernek tartó személytől.

Próbáljon ajánlást szerezni egy kertépítőről!

Első lépésként próbáljon egy olyan kertépítő szakemberről találni információkat, akivel már valaki, vagy többen elégedettek voltak. Tájékozódjon ismeretségében, lehetőleg olyanoktól, akik frissen vannak túl a kertépítésen, vagy valamilyen kerti munkán. Ilyen kerti munkák lehetnek a füvesítés, vagy az automata öntözőrendszer telepítés.

Tájékozódhat esetleg egy bizalmat keltő szórólapról, vagy az internetről is, de csak referenciákkal rendelkező szakembert keressen.

Kertépítés

Kertépítés

Kérjen több kertépítési árajánlatot!

Próbáljon több ajánlatot is kérni, de úgy vélem, hogy három kertépítési ajánlat már kínál elég adatot a jó döntéshez. Természetesen ez három különböző kertépítőtől kérje.

Amikor a kertépítési árajánlatok a rendelkezésére állnak, akkor fogjon hozzá az összehasonlításukhoz. Ne csodálkozzon, ha az egyik nagyon elhúz fel, vagy le a többitől! Általában így szokott lenni.

Csak részletes kertépítési árajánlattal foglalkozzon!

Amelyik árajánlatban nincs teljesen tételezve a kertépítés anyagai, azt tegye félre, és zárja ki. Ha ezt fogadná el, akkor komoly kockázatnak teszi ki magát az esetleges viták eldöntésében.

Figyelje az ár-érték arányt!

Ne csak az árat figyelje, hanem az ár-érték arányt! Ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni! A jó anyagból, szakemberrel végzett kertépítésnek értéke van. Az ilyen kertépítési vállalkozó abból él, hogy nem engedheti meg magának a silány és olcsó munkát. Amikor valamelyik árajánlat erősen olcsóbb, mint a többi kettő, akkor számíthat arra, hogy a kertépítés is „olcsó” és silány munka lesz.

A legjobb, ha az erősen olcsóbb kertépítési árajánlatot is félreteszi. Ekkor vagy egy, vagy két árajánlat maradt. Döntse el melyik ajánlat, vagy melyik kertépítő szakember a szimpatikusabb.

Amikor erre a pontra eljutott, akkor vélhetőleg megvan a kiválasztott szakember, aki a kertépítést fogja végezni. Nincs más hátra, mint egyeztetni a kertépítés kezdésének a részleteit.

Eredményes kertépítést, és igazán szép kertet kívánok!