Találd meg a számodra tökéletes albérletet!

Az albérlet keresését megbízható és minél mélyebb listából kell kezdeni, annak érdekében, hogy megtaláljuk azt, amit keresünk. A tapasztalatok azt mondatják, hogy erre alkalmas oldalak vannak az interneten is. A kiadó lakásokat gyűjtő portálokon szinte a létező összes ajánlat rajta van, ráadásul a specifikus keresőknek köszönhetően könnyedén szűkíthetjük a kört, így nem kell feleslegesen sok érdektelen ajánlat között válogatni.

A kereső számára megadhatjuk, hogy kettő vagy három, esetleg egy szobás lakást szeretnénk, de azt is, hogy legyen-e bútorozott, gépesített, vagy amerikai konyhás lakás. Az alap bérleti díjon felül a lakások adatlapján többségében fel vannak tüntetve a közös költség díjai, és az összes rezsi költség. Érdemes olyan albérletet keresni, ahol egyedi fogyasztás alapján adott a havi elszámolás, így könnyebben tudunk spórolni.

Albérlet

Albérlet

Az sem mindegy, hogy magánszemélytől vagy ingatlancégtől bérelünk. Mindkét oldalnak vannak jó és rossz oldalai is. Az ingatlancégeknél az a legnagyobb előny, hogy nem nekünk kell azzal bajlódnunk, hogy lakásokat nézünk, ezt megteszik helyettünk. Csak pár paramétert kell megadnunk. Magányszemély esetén megvan az alku lehetősége, ha megvan a kölcsönös szimpátia. Ehhez persze nagyon jó benyomást kell tennünk. A negatív rész, hogy nekünk kell keresgélni.

Amíg a legfontosabb tényezők nincsenek meg, addig ne is vessétek bele magatokat az albérlet keresésbe. Amikor viszont már meg van a kaucióhoz és a foglalóhoz szükséges pénz, és tudjátok, hogy hányan költöztök, mekkora lakásba, milyen anyagi keret adott havi szinten, akkor érdemes elkezdeni a keresést. Ha rátaláltatok az igazira, akkor cselekedjetek. Persze legyen nálatok pénz is, hogy letudjátok tenni a foglalót, hiszen ha nincs pénz, akkor lehet, hogy holnapra már más kiveszi álmaitok lakását.