Születésnapi idézetek

Az emberek életében az egyik legfontosabb ünnep a születésnap. Ezen a napon jön a világra ugyanis egy új élet. A kisbaba világra jöttét szokás megünnepelni. Gyakran a barátok is felkerekednek ilyenkor és meglátogatják a csöppséget. Gyermekkorban a szülök, nagyszülők ajándékokkal lepik meg cseperedő utódot.

Felnőttkorban is nagy ünnepségek szoktak lenni, ilyenkor sokan nem csak a családdal, hanem a barátokkal és a munkatársakkal is ünnepelnek. Sokan küldenek születésnapi köszöntőket, képeslapokat és videókat is. Népszerűek ilyenkor a születésnapi idézetek és versek is, amiket a köszöntéskor szoktak elszavalni. A kerek számoknak a születésnapok ünneplésekor különös jelentősége van, ekkor általában nagyobb ünnepségeket szoktak tartani. Állami oklevél és elismerés is jár annak, aki eléri a százéves kort. Természetesen nagy szerepe van ilyenkor is az ajándékoknak.

Születésnap

Születésnap

A barátok, munkatársak általában kisebb ajándékokkal, pezsgővel, borokkal vagy édességekkel lepik meg az ünnepeltet. Családok esetében érdemes a születésnaposnak a karácsonnyal és a húsvéttal ellentétben valamilyen maradandó, személyes ajándékot adni. Gyermeküknek sokan a legnagyobb ajándékot 18 éves korban adják, amikor elérik a felnőttkort. Sosem az ajándék értéke számít vagy annak a nagysága, hanem a szeretet, amivel adjuk az ünnepeltnek. Az idősebb emberekre születésnapjuk ünneplésekor ráfér a vidítás, mert sokan az idősödést az elmúlással rokonítják és kedvetlenekké, búskomorrá válnak.