Szobalányként a világot bejárni

Talán első hallásra, illetve olvasásra hihetetlennek tűnhet, hogy szobalányként bejárhatod a világot, de a valóságban igenis létezik. Ha beszélsz angolul, vagy németül, esetleg mindkét nyelven, akkor előtted is ott a lehetőség, hogy utazz a világban.

A szobalány állások hajón történő betöltéséhez nincs szükség semmilyen irányú szakképesítésre, csupán a kitartásodra. Miért ne próbálnád ki, hogy pénzt is keresve, beutazd a világot? Ha folyami hajóra szeretnél jelentkezni, mint szobalány, semmi akadálya, csak a már említett nyelvtudás szükséges hozzá. Ha viszont óceánjáró hajón próbálnád ki ezt a munkát, akkor hat hónap tapasztalat szükséges. Természetesen nem kell kétségbeesni akkor sem, ha óceánjáró hajón szeretnél dolgozni, ám még nem rendelkezel fél év munkatapasztalattal.

Szobalány munka

Szobalány munka

Nagyon egyszerű a megoldás, előbb vállalj szobalány állást folyami hajón, majd az ott szerzett tapasztalataid alapján, illetve után már jelentkezhetsz is óceánjáró hajóra. A másik nagy előny, ha szobalány állást vállalsz hajón, hogy nem kell fizetned sem az ellátásért, sem a szállásért, hiszen ezt a munkával együtt biztosítják majd számodra. Melyek lennének egy szobalány feladatai egy hajón? Szintén ugyanazokat a feladatokat kellene elvégezned szobalányi állásban hajón is, akárcsak egy szállodában, vagyis rendbe kell tartani a szobákat, illetve takarítani.

Miért jobb azonban hajón végezni ugyanezt a tevékenységet? Mert nem csupán utazhatsz, hanem a fizetség is jobb, mintha egy szállodában végeznéd a munkát. Ha szeretnél világot látni, szereted a pörgést, akkor feltétlenül használd ki ezt a lehetőséget, munkát! Szintén nagy előnynek számít, hogy nem évekre, hanem csupán néhány hónapra kötnek szerződést veled, így, ha mégsem tetszene, akkor nem kell éveken át ugyanabban a munkakörben dolgoznod.