Szívet melengető romantikus könyvek hideg napokra

William Nicholson: Anyaföld. Egy gyötrő szakítás után Alice Normandiába utazik, hogy találkozzon nagyanyjával. Az asszony elmeséli, hogy a családjában minden múltbeli nehézség ellenére egyszer fellángolt a szerelem. A regény ennek a szerelemnek a története. A főhős, Kitty katonai sofőrként 1942 Sussexben állomásozik, ahol megismerkedik Eddel és Larryvel. A nő azonnal beleszeret Edbe, aki viszonozza is a lány érzelmeit, ám Larry ugyanígy érez. A II. világháború közepette vajon létezhet-e boldogság egy nő számára, és ha igen, akkor kinek az oldalán? A könyv egyszerre izgalmas, romantikus, és bensőséges.

Karen Mack és Jennifer Kaufman: Freud szeretője. Az írók a századfordulós Bécs pezsgő világába kalauzolják az olvasót. A szerzőpáros a szerelem, hűség és árulás történetében egy kivételes nő portréját rajzolja meg. Egy olyan nőt ismerhetünk meg, aki gyötrődött a testvére iránt érzett szeretet és a pszichoanalízis megteremtője iránt érzett rendíthetetlen szerelem között. A regény főszereplője egy éles eszű, tanult társalkodónő, aki egyszer csak munka nélkül, az utcán találja magát. Bécsben azonban egy ifjú hölgy számára a házasság jelenti a biztonságot. A nő ennél többre vágyik. Nővéréhez fordul, akinek a férje a zsarnoki Sigmund Freud.

Romantikus könyvek

Romantikus könyvek

Peter Prange: Égből lopott szerelem. A regény Laura Paddington, egy húszéves festőnövendék és Harry Winter, a negyvenes éveiben járó világhírű művész szerelmének a története. A pár egy londoni kiállításmegnyitón találkozik, amivel meg is kezdődik a 20. század egyik legnagyobb szerelmi története. Szülei minden kívánsága ellenére Laura követi a harmincas évek Párizsába Harryt, ahol az élet a művészek között akkor a folyamatos ünnepről szóltak. Amikor a szerelmeseknek elege lesz Párizsból, Sainte-Odile-ban vesznek házat. Itt közös alkotásba kezdenek, szerelmük krónikájának megírását tervezik…