Sokoldalú gyógynövények

Legtöbbször nem is tudjuk, hogy milyen hasznos és értékes növények vesznek körbe bennünket a kertünkben, illetve a környezetünkben. A gyógynövényeket sokszor alábecsülik, de a hatásuk sokkal erősebb annál, mint azt legtöbbször gondolnák.

A gyógynövények nem csak azért hasznosak, mert széles körben nyújtanak megoldást, hanem azért mert természetes anyagok. Persze ezeknek a növényeknek is lehetnek mellékhatásaik, ezért érdemes mindig utánajárni, hogy melyik milyen panaszokra ajánlott. Az első ismert gyógynövényünk Máriatövis, amely egy tüskés, lila virágú növény, melyben olyan antioxidánsok, illetve szilibinin, melyek erősítik a máját. Ráadásul méregteleníti és regenerálja. Továbbá a zsírmáj ellen is nagyon hatékony felhasználható. A következő gyógynövény a Kaszkarabokor, melynek a gyökerét már időtlen idők óta használják, mint egyik legbiztonságosabb hashajtó. Ennek a gyógynövénynek a gyökere általában 8-12 órán belül fejti ki hatását. Különösen ajánlott székrekedés és aranyér esetén is egyaránt.

Kaszkarabokor

Kaszkarabokor

Az Útifű is egy sokoldalú gyógynövény, amely nagyon magas rosttartalommal rendelkezik. Elegendő egy kanál maghéjat 2dl vízben elkeverve fogyasztani. Főként székrekedés, emésztési problémák esetén és a bélbolyhokon való lerakódások letisztítására is ajánlott. Illetve jótékony hatással van még a koleszterinszint és a vércukorszint csökkentésére, valamint tisztítja a nyirokrendszert. A Bojtorjánt egy olyan gyógynövény, melyet már hosszú ideje vértisztítóként használják. Ráadásul teaként fogyasztva vízhajtó és izzasztó hatással rendelkezik. Érdemes még tudni róla, hogy nagyon magas az antibakteriális és a gombaölő hatása, ami miatt sokszor használják bőrproblémák esetén. Nézzen szét a természetben!