Sminkelés az alapoktól

Sminkelni elvileg minden nő tud. Hiszen melyik az a hölgy, aki legalább a nagyobb alkalmakra nem sminkeli ki magát? Azonban azt már kevesebben tudják, hogy pontosan milyen termékeket, és milyen sorrendben kell felvinni ahhoz, hogy hosszantartó, tökéletesen takaró sminket kapjunk.

[wp_ad_camp_1]

A sminkelés alapját nagyon sokaknál az alapozó adja. Azonban bár ez egy fontos sminkkellék, nem ezzel kell kezdeni az arcunk kezelését. Az első lépés ugyanis, amit még a sminkelés előtt meg kell tennünk, az az arctisztítás, melyet az arcápolás kell, hogy kövessen. Még azelőtt, hogy bármilyen sminkterméket is felvinnénk az arcunkra, a bőrtípusunkhoz illő hidratáló arckrémmel kell, hogy bekenjük az arcunkat. És ha valóban hosszantartó sminket szeretnénk kapni, akkor még ezt a lépést sem az alapozó kell, hogy kövesse. Érdemes ugyanis felvinni egy nagyon vékony rétegben egy sminkalapot is, amely kiegyenlíti az arcbőrt, elfedi annak a hibáit, és segít, hogy az arra felvitt smink tovább tartson. Erre pedig már jöhet a bőrszínünkhöz illő alapozó, amelyet érdemes ecsettel felvinni. Az ecsettel sokkal szebben el lehet oszlatni az alapozót az arcon. Az alapozóra jöhet a púder, mely árnyalata meg kell, egyezzen az alapozóéval.

Sminkelés

Sminkelés

Ezt is vékony rétegben érdemes felvinni, ahogy az előző termékeket is. Különben a smink nagyon feltűnő lesz, és túlságosan is művi hatást fog kelteni. Miután ezzel megvagyunk, elkészíthetjük magunknak a szemfestékünket, illetve a szánkat is megfelelően kifesthetjük. Miután pedig mindent felvittünk, amit szerettünk volna, érdemes egy sminkfixáló spray-jel még lefújni az arcunkat, hogy valóban egész napra kitartson a sminkünk. Ha mindezen terméket használjuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a reggel elkészített sminkünk, még este is ki fog tartani. Persze nem árt, ha a táskánkban magunkkal visszük legalább a kőpúdert, hogy ha kell, akkor felfrissíthessük az arcunkat.