Sarokgarnitúra a lakásunkhoz igazítva

Tartsuk szem előtt a lakásunk méreteit, mikor a megfelelő sarokgarnitúrára vadászunk. Figyeljünk arra, hogy mekkora teret kell berendeznünk. Általában minden lakásban a nappali a legnagyobb helyiség.

Sarokgarnitúra helytakarékosnak bizonyulhat kis lakás esetén. Kihasználjuk az általában üresen álló sarkokat, nagy helyet tudunk biztosítani az egész családnak, vagy a hozzánk látogató barátoknak. Nem kell, további helyet pazarolnunk a szobánkból, további ülőhelyekre, mint pl. fotelek vagy puffok. Vásárlóktól függően eltérő ki mennyi használati időt szán a megvásárolt ülőgarnitúrának. Általában 8-10 év a megszokott, így nem kifejezetten a legmodernebb, dizájner darabokat preferálják. Inkább a natúrabb, időtálló darabot kell választani, mely hosszabb távon is megfelel majd az ízlésünknek. Akik rövidebb távon gondolkodnak, azok körében közkedveltebbek a trendi, színesebb és feltűnőbb darabok.

Sarokgarnitúra

Sarokgarnitúra

Ha a nappalinkban rendelkezünk TV készülékkel, akkor érdemes úgy kialakítani a szoba belterét, hogy kényelmesen rálássunk a készülékre. A kényelem szempontjából, érdemes mélyebb ülőfelülettel rendelkező modellt választani, ha nem csak ülve szeretnénk használni. Vásárlás esetén arra is kell gondolnunk, hogy ha nagy társasági életet élünk, és sűrűn fogadunk hálótársakat akkor arra a célra is fel tudjuk használni a sarokgarnitúránkat. Ha nagyobb méretet választunk, kihúzott állapotában 2 felnőtt kényelmesen elfér rajta. Praktikus lehet az ágyneműtartó, vagy egyes modellek esetén az állítható háttámla. A sarokgarnitúrák praktikuma még abban rejlik, hogy idővel bármikor bővíthetjük. Ebben az esetben felhívom a figyelmét a bőrgarnitúra esetén, hogy használat közben veszíti a fényét, vagy esetleg megkophat. Az új elem beszerzésénél ez szembetűnő probléma lehet.