Ruhadarabok amiket érdemes elkerülni télen

Télen sokkal nehezebb stílusosan és előnyösen öltözködni mint nyáron, hiszen télen rétegesebb ruhákat kell viselni annak érdekében, hogy ne fázzunk meg. A nyári ruhák között szinte mindenki egyszerűen megtalálja azt, ami leginkább illik az alakjához, hiszen a lenge ruhák mindenkinek jól állnak, viszont a téli ruhadarabok között vannak olyanok, amikkel könnyen mellényúlhat az ember. Főleg a hosszúujjú, kötött pulóverek esetében akadnak problémák.

A divatos ruhák sajnos nem mindig jelentik a legjobb megoldást, hiszen a téli darabok között vannak olyanok, amik még a kirakati próbababán jól állnak, viszont felvéve már kevésbé, főleg azért, mert mindenkinek más az alakja. A ruhák szabásán kívül vannak olyan anyagok és minták is, amiket érdemes kerülni. A poncsók például kifejezetten előnytelenek abban az esetben ha túl hosszúak vagy túl bők, így ha mindenképpen szeretne poncsót viselni, akkor inkább kösse át egy övvel vagy vásároljon egy kisebb méretű, vékonyabb poncsót, és mindenképpen szűk szárú farmerrel párosítsa azt. A kötött kardigánok is becsapósak lehetnek, főleg akkor, ha fenék alá érnek és bő ujjakkal rendelkeznek. Ezek plusz kilók látszatát fogják kelteni.

Szőrmellény

Szőrmellény

A szőrmellények sem minden esetben mutatnak előnyösen, hiszen teljesen egybemossák a vonalakat és nem emelik ki a nőiességet sem, ezért legyenek azok bármilyen divatosak, kényelmesek és melegek, nem minden esetben mutatnak jól. A pufi dzsekik is igen divatosak idén, de ezek csak akkor mutatnak jól, ha rövidek, és derékban el vannak választva egy övvel, mert ha hosszúak, akkor szélesebbnek tűnik majd a test, ezért ezzel is vigyázni kell. Végül pedig a magasított nadrág és rövid pulóver párosítást is át kell gondolni, és semmiképp se viseljen magasított nadrággal bő fazonú rövid pulcsit, és az állatmintákat is érdemes elkerülni, mert előnytelenül mutatnak.