Roll-up állvány a kézenfekvő megoldás

A piacon rendkívül sokféle roll-up szerkezet található. Közös tulajdonságuk, hogy a banner (nyomat, grafika) egy zárt alumínium testben feltekerve helyezkedik el, így védi azt az esetlegesen bekövetkező szállítási sérülésektől. Valamint biztosítja, hogy a lehető legkisebb helyet foglalja. Ezek nyomós érvek más típusú banner állványokkal szemben, mert a többi állvány, mint például az X banner vagy L banner nem védi a nyomatot. Ezeknél az egyszerűbb állványoknál gondosan be kell csomagolni a nyomatot, hogy az épségben kerüljön a felhasználás helyéhez.

A roll-up állványokat két kategóriába sorolhatjuk. Egyrészt minden szakmában dolgozó cég forgalmaz standard vagyis hagyományosnak tekinthető roll-up szerkezeteket. Ezek foglalják a legkisebb helyet, súlyuk 2,5-3 Kg-tól indul, így egy hölgy is könnyedén el tudja szállítani és össze tudja szerelni. Könnyen fel lehet ismerni ezeket a gyártmányokat, mert mindegyiken kihajtható láb vagy lábak találhatóak. A roll-up cséve rugós felépítésű és hozzá van ragasztva egy erős fólia. Ehhez kell összeszereléskor a roll-up filmet ragasztani. A roll-up nyomat felső részét egy csíptetős alumínium profil tartja. Ezt a profilt beakasztva a roll-up rúdjába kapjuk a reklámfelület teljes magasságát.

Roll-up

Roll-up

A másik kategóriába sorolhatjuk azokat a roll-up szerkezeteket ahol a tervezés, gyártás során az igényes megjelenés vagy más specifikus elvárás képzett elsődleges előnyt. Működési elvük ugyan azon a rugós csévén alapul, ami a standard roll-up-okban is található. Jellemző rájuk a nagy körültekintéssel készített design. Egyes típusok kizárólag az igényes megjelenésre, formavilágra koncentrálnak, de vannak köztük olyanok, amik e mellett különleges képességekkel is rendelkeznek. Néhány példa, milyen extra funkciókkal rendelkezhetnek ezek az állványok: állítható lábak, szerszámok és ragasztó nélkül elvégezhető nyomatcsere, szerszám nélkül felhúzható cséve, hogy csak néhányat említsünk.

A roll-up állványokba különféle nyomatok szerelhetők. A legnépszerűbb alapanyag a roll-up film, mely fényzáró réteggel van ellátva és vastagsága 160-205 mikron lehet. A nyomat tartóssága matt vagy fényes laminálással tovább növelhető. Nagyméretű, jellemzően 150cm-nél szélesebb roll-up állványokhoz PVC banner nyomatot ajánlunk. Ez a banner típus hasonló a hagyományos molinóhoz, de annál vékonyabb és jobb minőségű. Textil alapú vagy textil hatású bannereket is be lehet szerelni a legtöbb roll-up szerkezetbe. Előnyük, hogy elegáns hatást keltenek a szemlélőben.

Reméljük ez a kis ízelítő megmozgatta fantáziáját és hamarosan legyártatja velünk a vállalatához illő roll-up állványt.