Rio de Janeiro legnépszerűbb látványossága

Rio de Janeiro Brazília második legnagyobb városa, jelentése magyarul január folyóját jelenti. Évente több millió látogatója van, a turisták egyik legkedveltebb városa.

Rioban az egyik legnagyobb látványosságnak, az évente egyszer megrendezett Karnevál mellett, a Megváltó Krisztus szobra (Cristo Redentor) számít, ami Jézust kitárt karral ábrázolja. A világ egyik legismertebb szobra, egy igazi műalkotás. Sokáig ez volt az ország jelképe is. A szobor magassága 30méter, teljes súlya kb. 1000tonnát tesz ki. 700méteres magasságban vigyázza a várost a Corcovado-hegyen. A szobor nagy népszerűségnek örvend, évente körülbelül 1,8millió turista keresi fel. Ezt a páratlan alkotást a világ hét csodája közé sorolják.

Rio De Janeiro

Rio De Janeiro

A szobrot, a tíz év alatt befolyt adományokból építették, a vallásos brazil lakosság összefogásának köszönhetően. A műemlék megtervezéséhez 1921-ben kezdtek hozzá, a kiírt pályázatot pedig Hector da Silva Costa kitárt karú Krisztus emlékművének terve nyerte meg. Ezt a nemzetközi összefogásnak köszönhető műalkotást, egy francia szobrász, Paul Landowski készített el. A követ, melyből a szobor készült, egészen Svédországból szállították a szobrász műhelyébe. Az építkezéshez 1927-ben kezdtek hozzá, ami öt éven át tartott. A szobordarabokat elemekre bontva, külön erre épített kisvasúttal szállították fel a hegyre. A szoborhoz 220lépcsőfok vezet, viszont ehhez manapság már használhatunk mozgólépcsőt vagy liftet. A szobor mellől megcsodálhatjuk a gyönyörű Rio de Janeiro panorámáját, láthatjuk a Cukorsüveg-hegyet, és a Copacabana, illetve az Ipanema strandot, valamint még a világ legnagyobb stadionját is, a Maracana stadiont. Aki Rioba látogat, semmiképp se hagyja ki ezt a látványosságot, hisz garantáltan örök élményben lesz majd része.