Relaxációs zenék valóban segítenek ellazulni?

Tény, hogy az emberek jelentős többsége egyáltalán nem tud lazítani, egyszerűen képtelen kikapcsolni a gondolatait, a stressz állandóan jelen van az életében. Gondolataik szüntelenül pörögnek, az izmaik feszesek és kötöttek. A relaxáció viszont képes nagymértékben fokozni stressztűrő képességünket, általa sokkal kipihentebbek lehetünk. A relaxáció pedig tanulható, így nem kell megijedned, ha eddig nem is tudtál lazítani, még nem késő megtanulni!

A különféle relaxációs módszerek remekül alkalmasak a feszültség, a szorongás kóros köreinek áttörésére, az idegek pihentetésére. Miközben a relaxáció által az izmok ellazulnak, a feszültség és a mindennapi hajsza elszáll belőlünk. Már naponta 10-15 perc lazítás, teljes nyugalom és béke, amit magadra szánsz, is képes nagyban befolyásolni a mindennapjaidat. A relaxáció által szabályozni tudjuk légzésünket, szívműködésünket, vérnyomásunkat, valamint még a hasi szervek véráramlását is. Az utóbbi évek kutatásai emellett azt is bizonyították, hogy a relaxáció javítja az immunrendszer állapotát, általa javul a szervezet védekező képessége a kórokozók, de még akár a rák ellen is.

Relaxáció

Relaxáció

A relaxáció előnyei még az egészségesek számára is teljesen nyilvánvalóak. Testileg, szellemileg felfrissülünk, regenerálódunk általa. Egy 5-10 perces tréning 2-3 órás alvásnak is megfelelő pihenést jelenthez. Az elalvást könnyebbé, az alvást pedig nyugodtabbá teszi, sőt a felébredést is időzíteni lehet, ha sikerül már jól elsajátítanod a relaxáció képességét.

A relaxáció képes fokozni testi és lelki tűrőképességünket is egyaránt, de az egyik leglényegesebb hatása, hogy még a fájdalomérzés is csökken általa. Ma már számos relaxációs módszer található az interneten, melyeket mélyrehatóan megismerhetsz, illetve rengeteg zene közül tudsz válogatni.