Régi, de megunhatatlan magyar vígjátékok

A hölgy egy kissé bogaras: A film főszereplője egy fiatal, 18 éves lány, akit Takács Klárának hívnak és aki munkanélküli. Albérletben lakik, nincs egy fillérje sem. Az albérletben viszont, ahol lakik, az előző lakó ott hagyta ajánló levelét, mely a Tormássy művek vezérigazgatójának szól. A lány ezt kihasználja és jelentkezik az állásra. Az ajánló levélben az áll, hogy a ,,hölgy kissé bogaras”. Emiatt bár nem kapja meg az ajánló levélben megcélzott állást, de alkalmazzák, mint gépíró kisasszony. A humor igazi forrása az, hogy a munkahelyen összekeverik őt azzal a hölggyel, aki előtte lakott az albérletben és aki az őrültek házába került.

Mici néni két élete: A film igazi klasszikus, 1962-ben készült. Már a szereposztás is igazán parádés. Csak néhány név a nagyok közül: Kiss Manyi, Páger Antal, Mezei Mária, Fónai Márta. A film története egy idős színésznőről szól, aki azzal tölti életét, hogy halálos betegnek tetteti magát, holott csak nagyon magányos. Ezért hirdetést ad fel, mely szerint ápolásáért cserébe kiadja az egyik szobát, egy házaspárnak.

Rangon alul

Rangon alul

Rangon alul: A film 1960-ban játszódik, igazán nagyszerű korrajz. A film eseményei egy fiatal pár körül, illetve inkább egy fiatal lány férjhez adása körül kavarognak. A szenvedélyes lóversenyrajongó nagynéni azt írta az amerikai rokonnak, hogy férjhez adták Zsuzsát. A család eközben jó egzisztenciával rendelkező alibi férjet keres a lánynak, viszont a szerelem önálló életre kel, mivel a lány az operában megismerkedik egy hegesztővel.

Butaságom története: A film alapszála, hogy egy fiatal lány színésznő akar lenni, de elutasítják a felvételin, ezért megkeresi a színészt, aki tehetségtelennek minősítette. Bár nem sikerült elérnie a lánynak, hogy megváltozzon a férfi véleménye, de azt elérte, hogy feleségül vegye őt. A története szerelemről, a házasság pillanatairól, és végül arról szól, hogy pár évvel később mégis megvalósul a lány álma, avagy színésznő lesz és főszerepet fog játszani.