Profilmegújítás a Fujitsu Siemens cégnél

A K+F mindig is jelentős szerepet játszott a vállalatnál, azonban a válság elmélyülésével még kiemelkedőbb hangsúlyt kapott. A Fujitsu kutatási és fejlesztési (R&D – Research and Development) részlegénél dolgozó szakemberek korábban szétszórva dolgoztak a társaság különböző létesítményeiben.

Az alapkutatások ez idáig az Atsugi Technical Centerben, a termékfejlesztési munkálatok a Kawasaki kutatási és fejlesztési központjában, a próbagyártás pedig Miében folyt. A Fujitsu azonban az akirunói központba irányította összes kutatóját, így immár a kutatási és fejlesztési munkálatok teljes egészében itt folynak. A termékek területén számos stratégiai jelentőségű döntést hoztak, amelyek újraértelmezik a vállalat helyét a piacon, és a profilját. Ezek közül a legfontosabbak.

Fujitsu

Fujitsu

A K+F összegeket növelték .Eldöntötték hogy a jövőben inkább a szoftver és szolgáltatási területre kívánnak koncentrálni. (ezt a pénzügyi piacok a Fujitsu részvények azonnali árfolyamemelkedésével díjazták)A cég telekommunikációs részlege a jövőben felhagy majd a switchek gyártásával, és inkább a különböző száloptikás termékek gyártására helyezi át a hangsúlyt. A termékcsoport amelyben bíztak hogy segít a kilábalásban a 90 nm technológiával készült termékek. „Egyike vagyunk azon kevés cégnek, amely már érdemben is elkezdte a 90 nm-es technológia kifejlesztését, és 90 nm-es chipprototípusokkal is rendelkezik” – mondta Toshihiko Ono, a Fujitsu Electronic Device Group csoportjának elnökhelyettese.