Próbáld ki a legjobb, varázslatos hatású fürdősókat!

A fürdősó legfontosabb előnye, hogy képes megváltoztatni a víz ozmotikus egyensúlyát, avagy kevesebb víz szívódik fel a bőrön keresztül, tehát az tovább megőrzi hidratáltságát. Némely fürdősó vízlágyító hatású is, így jobban felhabzik benne a habfürdő, másik nyugtató hatással bír. Most lássuk kinek milyen fürdősót is érdemes vásárolnia!

Amennyiben valamelyik hazai gyógyfürdőből származó fürdősót veszel, azzal becsempészheted otthonodba a wellness fürdők élményét. A termálsók persze fürdőnként változnak, de általában kiváló relaxáló hatásúak, sőt némelyek enyhítik az ízületi bántalmakat is.

A kiváló hatással bíró citromfüvet tartalmazó fürdősók remekül élénkítenek és frissítenek. Ha este fáradtnak érzed magad, de még bőven van teendőd a napra, akkor szakíts egy kis időt egy 15-20 perces fürdőre és máris sokkal frissebben állhatsz neki a teendőidnek.

Az aromás fahéjjal dúsított fürdősók nem csak az ellazításban játszanak szerepet, hiszen kiváló hatással bírnak az érzékek felkeltésére is, így Valentin napon csodás program a közös fahéjas fürdőzés, ha a hangulat megteremtése a cél.

Fürdősók

Fürdősók

Amennyiben a fürdősót a fenyőmag hatóanyagaival dúsították, akkor tökéletes lehet az élénkítésre, vitalizálásra, valamint a testi és szellemi éberség fokozására. Kellemes, frissítő illata által sokkal üdébb lehetsz és új lendületet is kaphatsz!

A levendula közismerten az egyik hatékony aromaterápiás szer, így a levendula olajjal átitatott fürdősó segítségével hatékonyan csökkentheted a stresszt és ellazíthatod izmaidat. A levendulás fürdősóban lévő magnézium-szulfát bizonyítottan csökkenti a vérnyomást és az adrenalint.

Az eukaliptusz rendkívüli hatóanyagai által felszabadítja az elzáródott légutakat, tehát érdemes megfázás végén vagy után is alkalmazni. Abban az esetben, ha nem találsz eukaliptusszal dúsított fürdősót, akkor egy csepp eukaliptuszolajat is a vízbe csöppenthetsz.