Próbáld ki a fazékban sült pizzát!

Ha van egy kis szabadidőt, amit szeretnél hasznosan eltölteni, akkor érdemes egy kicsit a főzéssel foglalkozni, hiszen jókat enni mindenki szeret, jól főzni pedig nagy erény. Ha szereted a pizzát, de már kezded megunni a hagyományos recepteket, ellenben szeretnél a pizzához hasonló ételeket kipróbálni, amivel könnyedén leveheted a lábáról az egész családod, akkor alább máris olvashatod a megoldást. Odahaza készíthetsz egy három rétegből álló, fazékban sült isteni pizzaszerű finomságot.

Először is lássuk, hogy mi mindenre is lesz szükséged a fazekas pizza elkészítéséhez! Nos kell legalább három pizzalap. Ezeket persze akár saját magad is elkészítheted, ha jól boldogulsz a tésztákkal. Kell továbbá paradicsomszósz, valamilyen csípős ízesítésű szalámi, vagy kolbász, esetleg mind a kettő, végül legalább harminc deka mozzarella sajt.  Ha nincs otthon mozzarella, akkor persze bármilyen más egyéb sajt is megfelel.

Fazekas pizza

Fazekas pizza

Az elkészítéstől sem kell megijedni, ugyanis egyedül csak az lehet kissé nehézkes, hogy a lapokból akkora méretű köröket vágj ki, mint amekkora a fazekad szája. A műveletben persze segít az edényre illeszkedő fedő,  amit csak rá kell helyezni a tésztára, majd körbe kell vágni. Ha ezzel megvagy, akkor béleld ki sütőpapírral a fazekat, majd rakd bele az első tésztaréteget. Erre jöhet a paradicsomszósz, a sajt, és a felvágott szalámi, illetve kolbász. Minél vastagabb a két szint közötti töltelék, természetesen annál finomabb és kiadósabb lesz a pizza.

Ha megvagy az első réteggel, akkor máris jöhet a következő két réteg, melyeknél ugyan így kell eljárni. Amikor az összes réteggel elkészültél, akkor jöhet a sütés. Nagyjából fél óra alatt el is készül a finomság. A ropogósra sült teteje fogja jelezni, ha már kiveheted a sütőből. A sütőpapír segítségével vedd ki a pizzát a fazékból, utána óvatosan vágd fel szeletekre, mint egy tortát.