Praktikus, intelligens vezérlésű szennyvíztisztító

Sok helyen, főként vidéken, ahol nincs megoldva a központi csatorna rendszer, mindenkinek saját maga kell megoldania a szennyvizek elvezetését. Az automatizált, biológiai alapon működő Klaro-1000 szennyvíztisztító képes 50-3000 fő háztartási szennyvizének kezelésére. A készülék igazán kis energiafelhasználású és mégis 98 százalékos hatásfokkal tisztító berendezés, ami kis terheléseknél is folyamatosan képes üzemelni.

A Karlo-1000 esetében a szennyvíz tisztítására több rekeszből álló betonmedencében kerül sor. A rekeszek között a szennyvíz gravitációsan, illetve mamutszivattyúk segítségével áramlik. Egy speciális processzoros vezérlőegység a rendszer pillanatnyi állapotát figyelembe véve irányítja a folyamatokat. Teljesen automatikus, hiszen a paraméterek változásának megfelelően vált üzemmódot, sőt az esetlegesen fellépő technológiai rendellenességekről még riasztást is ad, tehát üzeneteket küld internet vagy okostelefon platformokra.

Szennyvíztisztító

Szennyvíztisztító

A Klaro-1000 szennyvíztisztító megannyi előnnyel rendelkezik, hiszen többek között általa a szennyvízben nincsenek elektromechanikus szerkezetek, ami által nő az üzembiztonság, illetve egyszerűbb a javítás, nagy az iszapkoncentráció, a berendezés kis energiafelhasználású, adott a folyamatos üzemmód rendkívül alacsony terheléseknél is, a berendezés távvezérelhető GSM és internet által, 25 féle zavar automatikus jelzését biztosítja, adott az automatikus naplózás, valamint biztosított a foszfor és N+  sterilizálása is.

A tisztítási folyamat első lépéseként a szennyvíz kézi rácson történő szűrése történik és csak ezt követően kerül az első tényleges technológiai medencébe, aztán a felsőbb, tisztább zónából gravitációsan átfolyik a víz az anaerob tisztítómedencébe. Az anaerob tér optimalizált szintjéről a vizet mamutszivattyú emeli át a levegőztetett reaktortérbe, tehát látható, hogy egy jól felépített és optimális rendszerről van szó.