Pihenj és gyógyulj mesésen szép helyeken!

Az Attila-domb Tápiószentmártontól nem messze található. Egy nagyon különleges helyről van szó, mely több szempontból is kiemelkedő látványosságot kínál. Többek között innen származik a híres Kincsem versenyló is, illetve itt találtak rá a ’20-as években az Aranyszarvasra, ami szkíta lelet. A gyógyerejéről nevezetes természeti csoda kiváló választás kikapcsolódásra vágyók számára. A település turisztikailag folyamatosan fejlődik, épp ezért mindenki találhat magának megfelelő programot. Nem is véletlen, hogy oly sok legenda fűződik hozzá, ami meghökkentő gyógyulásokról, feltöltődésekről regél.

Hegyestű Zánka és Monoszló között, a Káli-medencében várja a látogatókat. A korábbi bazaltbányászat miatt eredeti kúp alakja eltűnt, ellenben jól láthatóvá váltak azok a jellegzetes bazaltoszlopok, amelyek a vulkáni kürtőben rekedtek, majd kihűlés során megszilárdultak. A hegy látványa természetesen fenséges és egyben egzotikus, de egyben maradandó élményt is kínál mindazok számára, akik felkeresik. Egy izgalmas túraútvonal keretében ősszel is látogatható. A különleges Káli-medence atmoszférája tökéletes a testi és lelki feltöltődésre vágyók részére. Épp ezért érdemes az őszi fáradtság leküzdése érdekében egy-két napot eltölteni ezen a varázslatos helyen.

Esztergom - Dunakanyar

Esztergom – Dunakanyar

Esztergom, a Dunakanyarban fekvő település, festői panorámájáról híres, sőt nem mellesleg az egyik legjelentősebb történelmi városunk is. Mindennek köszönhetően számtalan látnivaló várja a városba látogatókat. Mind közül kitűnik a híres Bazilika, amelynek levéltárában ma is őrzik a Zwack Unicum titkos receptéjt. A középkorban a török támadók annyira fontosnak tartották Esztergomot, hogy a török légierő egyik vadászgépe még napjainkban is az Estergon nevet viseli. Talán kevesen tudják, de hivatalosan Esztergomban van az Alkotmánybíróság székhelye is.