Pihenés, kikapcsolódás, felüdülés: Jó választás a Zsóry fürdő…

Megérkezett a tavasz, közeleg a nyár. A jó idő beköszöntével egyre többen keresik az interneten és a szálláshirdető katalógusokban a megfelelő nyaralóhelyeket. A mezőkövesdi Zsóry fürdő egyike azoknak a településeknek melyek több szempontból is megfelelnek az elvárásoknak.

Mezőkövesd a Bükk hegység lábánál és az Alföld és a hegyek találkozásánál fekszik. Itt találkozik a dél felől érkező sok napsütés és a hegyek közelsége miatti tiszta levegő, ami kellemes mikroklímát teremt. Ez a kedvező éghajlati adottság és a közel 900 méter mélyről feltörő hévíz gyógyereje a Zsóry fürdő vizét ismertté és elismertté tette határainkon innen és azokon túl is. Hivatalosan is gyógyhellyé nyilvánította az egészségügyi minisztérium. Észak-Magyarország legnagyobb, 11 hektáros területen elhelyezkedő, 21 medencével rendelkező gyógyfürdője a 15.-ik az országos rangsorban.

A Zsóry fürdő az elmúlt 3-4 évben évente több milliárd forintos beruházással folyamatosan növeli vonzerejét. Ennek a látványos fejlesztésnek köszönhetően a megnövekedett vendégforgalom miatt nagyon sok szálláshely épült a fürdő köré. Az igényekre tekintettel a szálláshelyek többsége lépést tud tartani a felújítások által, hogy az idelátogatók minél szebb, kellemesebb környezetben és kényelmes körülmények között tölthessék el vakációjukat.

A Zsóry fürdőtől Mezőkövesd 3,5 km-re található. autóval, helyi járattal és kerékpárral (kiépített, kivilágított kerékpárúton) könnyen megközelíthető.

Mezőkövesden sok érdekes látnivalóból és változatos programokból csemegézhetnek az idelátogató vendégek.

Kisfa Apartmanház

Kisfa Apartmanház

A környék szintén bővelkedik érdekességekben, kulturális programokban.

A Zsóry fürdőt 2013-ban gyógyfürdővé nyilvánították. Kénes vize a reumatikus problémákra nagyon jó hatással van, segít a megelőzésben és a rehabilitációban. Mindemellett szakorvosi vizsgálat és TB támogatott szolgáltatások is igénybe vehetők. Gyógyászati szolgáltatásai közé tartozik: külső-belső gyógyvizes medencék, uszoda, gyógymasszázs, súlyfürdő, tangentor, iszappakolás, kádfürdő, szénsav fürdő. Ezek beutaló nélkül is igénybe vehetőek. Wellness szolgáltatásai a kikapcsolódást, relaxációt segítik: a hagyományos finn szauna, bio- és infra szauna, jégkút, sókabin, aromakabin, gőzkabin, jakuzzi, merülőmedence, és Kneipp-terápiás medence. A kisgyerekeknek is készült élményelemeket tartalmazó külső és belső gyermekmedence. A belső medencéket vizes folyosó köti össze a külső medencékkel. A nem gyógyvizes külső medencékben szintén megtalálhatók élményelemek: dögönyöző, sodrófolyosó, csúszda, kör- és hullámmedence. A napozás szerelmeseit napozóterasz várja. A füves területen kalandpark jellegű játszótér, sportpálya, strandröplabda pálya, óriás sakk játék épült, valamint folyamatban van egy rendezvényszínpad építése. A modern, karszalagos beléptetőrendszer mellett az öltözőkabinok száma megsokszorozódott. Egyéb szolgáltatásként kávézó, fodrászat, manikűr, pedikűr, vendéglátóegységek szolgálják a fürdőzők kényelmét.

Ha több napot szeretnének eltölteni a Zsóry fürdőben akkor több szálláshely közül lehet válogatni. Az egyik, több szempontból is megfelelő a Kisfa Apartman, mely a fürdő északi bejáratától gyalog csupán 5-10 percre helyezkedik el.

Kisfa Apartmanház medence

Kisfa Apartmanház medence

Az apartmanház 4 külön bejáratú apartmanból áll. A két földszinti apartmanban 3-3 szoba, az emeletiekben 2, illetve 3 szoba található. Minden szoba 2 ágyas, francia- és különálló ágyakkal. minden apartmannak felszerelt konyhája, étkezője, nappalija van. A földszinti apartmanokban 2-2, az emeletiekben 1-1 fürdőszoba található.

Minden lakrésznek saját terasza van. A Kisfa Apartmannak az udvarán medence nyújt felüdülést a nyári melegben. A medence körüli napozóágyakban is elérhető az ingyenes WiFi szolgáltatás.

Az udvaron lehetőség van szabadtéri sütésre, főzésre. Parkolni is az udvaron lehet.

Sok vendég véleménye alapján a Kisfa Apartman ideális választás elhelyezkedését, elrendezését, igényes kialakítását illetően. Közel a Zsóry fürdőhöz, de mégis csendes, nyugodt kis utcában található. A folyamatos megújításnak köszönhetően az itt szállást foglaló vendégek elégedetten távoznak.

A beruházok során a Zsóry fürdő egész területe csatornázott, minden utcája aszfaltburkolatot kapott, így a szálláshelyek komfortos megközelítése megoldódott.

Az üdülőövezet területén több élelmiszerüzlet van, de Mezőkövesden nagyobb bevásárló központok is megtalálhatóak.

Érdemes ellátogatni az egész évben nyitva tartó Zsóry fürdőbe, egészségünk megőrzése, javítás a céljából, vagy csak egyszerűen magunk mögött hagyni a gondokat néhány napra vagy hétre és pihenni a Kisfa Apartmanban, nyugodt körülmények között.