Pihenés Isztambulban, ahol biztosan nem fog unatkozni!

Isztambul egyik fő érdekessége, hogy két kontinensen fekszik, így általa egyszerre csodálhatjuk meg a múlt és jelen alkotásait, a kelet és a nyugat keveredését. Aki az aktív pihenés híve annak mindenképp érdemes hát ellátogatnia ebbe az ezerarcú városba!

A müezzin hangja, mely imára hívja a híveket különleges hangulatot teremt, szinte visszarepít a nyüzsgő nagyváros múltjába. A lenyűgöző mecsetek és dzsámik teljesen eredeti formájukban várják a hívőket és a turistákat. A város a Bizánc-korabeli helyre állított falak védelmezik, melyek az UNESCO a világörökség részét képezik. A Hagia Sophia is meglátogatható, ami a legnagyobb keresztény templom, igaz ma már múzeumként üzemel. Vele szemben a Kék Mecset található, melyet muszáj látni, kihagyhatatlan élményt, látványt biztosít.

Isztambul másik nevezetessége a gyönyörű Topkapi palota. Az építmény az Oszmán birodalomban az uralkodók székhelyeként szolgált, de ma ez is múzeumként működik. A híres Nagy Bazárban pedig mindenkinek kitűnő lehetősége nyílik az apró üzletekben a vásárlásra és alkudozásra, de a város modernebb részében a legdivatosabb üzletek is adottak.

Isztambul - Törökország

Isztambul – Törökország

Érdemes még megtekinteni a 15. században épített fűszerpiacot illetve az egyiptomi bazárt. Ami után jöhet egy kis hajókázás a Boszporuszon, ahol a hajóról csodálhatja meg az oszmánok márványpalotáit és antik faházait, az oszmán építészet igazi gyöngyszemeit.

Ha tehát Isztambulba utazik akkor a legjobb, ha befizet egy egész napos kirándulásra, ahol a legfontosabb látnivalókat mind megismerheti, többek között a Kék Mecset különleges kék izniki csempéit, a Hagia Sophia templomot, amely az emberiség egyik legnagyobb épülete, a Topkapi Palotát, a Süleyman Mecsetet és a Nagy Bazárt. Kirándulás közben persze mindenképp próbálja ki a török konyha ízeit, melyekben biztosan nem fog csalódni!