Pánikbetegség kezelése természetesen

A pánikrohamok a felnőtt lakosság jelentős részét érintik, ugyanakkor egyre több gyereknél és tizenévesnél is jelentkeznek. Ha a tünetek gyakoribbá és súlyosabb válnak, mindenképp érdemes szakorvost felkeresni. Enyhébb esetekben azonban a pihenés, a mély lélegzetvétel és néhány természetes módszer is segíthet.

A kamilla az a gyógynövény, amit a legrégebb óta használnak pánikbetegség ellen. Nyugtató hatása közismert, ellazítja az idegrendszert, jóval gyengédebben, mint a macskakarom vagy a golgotavirág, ezért ideális a gyerekek számára. A citromfű szintén enyhe nyugtató hatást fejt ki, oldja a szorongást, a feszültséget, félelemérzetet, miközben segít az emésztési problémákon is.

Pánikbetegség

Pánikbetegség

A ginzeng fogyasztásával visszanyerhető az az energia, amit a pánikroham kivesz a betegből. Erőt ad, amikor fáradtnak érezzük magunkat, ugyanakkor csökkentheti is a rohamok számát. A ginzenghez hasonlóan élénkítő hatással rendelkező koffeint azonban jobb kerülni, mivel kiválthatja és súlyosbíthatja a pánikrohamokat.

A rohamok megelőzésének és leküzdésének legjobb módja, a stressz legyőzése. A stresszkezelést érdemes elsajátítani, hogy kordában tartsuk érzelmeinket, megbirkózzunk a szorongással és félelem nélkül tudjunk szembenézni a különböző élethelyezetekkel. Ehhez számos relaxációs technika áll rendelkezésre, melyeket nap mint nap ajánlott gyakorolni. Emellett a napi 7-8 óra alvás a szakemberek szerint elengedhetetlen.