Online társkereső: Különbségek férfiak és nők között

Az online társkereső oldalak népszerűsége töretlenül ível felfelé. Egyre több korosztály fedezi fel magának és a szinglik legkedveltebb „találka” helyévé nőtte ki magát. Azonban érdemes megnézni milyen különbségeket fedezhetünk fel a női illetve férfi felhasználók között.

Kutatások által bizonyított, hogy míg a nők főként az írott információkra fókuszálnak és alaposan átböngészik az adott pasi adatlapját, addig a férfiak inkább a fényképekre és azok minőségére korlátozódnak. A fényképek egyébként – mint ahogy azt már megírtuk – kulcsfontosságú szereppel bírnak, hiszen ezek által jön létre az a bizonyos első benyomás, ami nagymértékben befolyásolja a rólunk kialakított képet és segíti elő vagy akadályozza az esetleges ismerkedési folyamatot.

Emellett lényeges különbség, hogy a nők nagyobb eséllyel vágynak komoly párkapcsolatra, online jelenlétük során is folyamatosan potenciális partnerjelöltek után keresgélnek. Ezzel szemben a férfiak egy része bizony csak a kalandokat keresi, nem hosszú távú párkapcsolatra vágyik, pláne, ha a húszas korosztályról beszélgetünk, hanem lányokat keres, akikkel elütheti az időt.

Ezenkívül érdekes különbségeket vélhetünk felfedezni női és férfi igények terén is. Például, ha egy nő nyíltan felvállalja, dohányzik, az egy férfi számára több esetben negatív tényező, ezzel szemben a nők sokkal elnézőbbek, ha arról van, szó egy pasi rendszeresen pöfékel.

Online társkereső

Online társkereső

Hasonló érdekes tény és különbség a párkeresési szokások terén, hogy míg a férfiak esetében előnyős a mackós alkat, addig a nőknél igenis hátrányt jelenthet a molettebb testfelépítés. A férfiak nagyobb arányban keresik a sportos, izmos, vékony testalkatú hölgyeket.

Hatalmas különbség, hogy a férfiak esetében a felsővezetők számítanak sikeres párkeresőnek, ezzel szemben a nők esetében szinte teljesen mindegy a beosztásuk. Sőt, hölgyek esetében népszerű párkeresőnek számítanak a diákok illetve a háztartásbeliek.

Szintén különös adat, hogy az elvált társkeresők nagyobb százalékban találtak maguknak párt az online térben, mint hajadon vagy nőtlen társaik. Persze ennek valószínűleg az az oka, hogy az elvált párkeresők több eséllyel hajtanak egy komoly párkapcsolatra, őket már nem feltétlenül a röpke kalandok éltetik.

Meglepőnek számít, hogy a gyermekes pasik népszerűbbek a cyber világban, eközben azokban a gyermekes vagy gyermektelen nők esetében nincs érdemi különbség. Ezért is olyan különös, hogy több gyermekes apuka nyilatkozta, az internet segítségével találta meg élete párját.

Mindent összevetve elmondható, hogy a női felhasználók túlnyomó többsége inkább gyűjtögető életmódot folytat a virtuális térben és az alaposan kitöltött adatalapokat böngészi előszeretettel. Igyekszik minél több információ birtokába kerülni az esetleges partnerjelöltről. Ezzel szöges ellentétben áll a férfiak online viselkedése, hiszek csakúgy, mint a való életben ők inkább vadász ösztöneikre hagyatkozva barangolnak minél több nő között és igyekeznek a képek minősége alapján kiválasztani a megfelelő hölgyet az internetes társkereső oldalakon.