Olcsó és finom helyek az angol fővárosban

Franco Manca, Chiswick: Aki a pizzát szereti, az Londonban sem fog éhezni, hiszen számos mikróban érlelt, avagy mirelit-verzióval találkozhatunk a fővárosban, ami által olcsón is jól tudunk lakni, de ha ennél többre vágyunk, akkor érdemes felkeresni a Franco Manca éttermet, ami egy igazán korrekt hely és ahol igazi, kemencében sült pizza különlegességekből falatozhatsz. Ami a lényeg, hogy minden pizza ára 7 font alatt van, a kiszolgálás pedig gyors és udvarias.

Jai Krishna, Finsbury Park: London legolcsóbb helyei szinte egytől – egyig a BYOB intézménye köré épülnek, ami tulajdonképpen annyit tesz: bring your own bottle, azaz hozd a saját italodat. Ezt a különös, a házibulikból már jól ismert vendéglátóipari koncepciót jellemzően a muszlim és hindu étterem-tulajdonosok részesítik előnyben, akik hitük szerint bár nem értékesíthetnek szeszes italokat, de azt nem bánják, ha a vendég gondoskodik magának például egy üveg borról a vacsorája mellé. A Jai Krisha a Finsbury Park közepén áll és akár már 3-5 fontért is jól lakat bennünket, autentikus indiai zene mellett.

London

London

Chilango, The City: Egy igazán fiatalos, élénk dekorral ellátott kajáldáról van szó, melynek vendégtere egybefut a konyhával, így jól látható, hogyan készül éppen az a finomság, amit nemsokára feltálalnak eléd. Az étterem egyik különlegessége, hogy magukat az alapanyagokat is a vendég választja. A hely főként egyszerű, házias finomságokban jó. Fizetni szerencsére itt sem kell sokat, nagyjából tíz fontért már jól lehet lakni.

Yalla Yalla, Soho: A közel-keleti ételeket kínáló helyről van szó. A Yalla Yalla a Soho szívében, azaz az Oxford Street-hez és a Piccadilly Circus-höz közel várja a látogatókat, méghozzá bejrúti étel különlegességekkel. Nem egy elegáns étterem, de legalább 15-25 font közötti összegért jól lehet lakni mindössze tizenöt-húsz perc alatt.