Napallergia kezelése házilag

Sajnos, manapság már egyre nagyobb számban találkozhatunk napallergiás betegekkel, sőt úgyis mondhatjuk, hogy egyre inkább népbetegséggé forrja ki magát.

Az egyre erősebb napsugarak hatására, mind többen válnak érzékennyé és jelentkeznek a napallergia különféle tünetei. Ez ellen a legjobb védekezés a megelőzés. Amennyiben nem szeretnénk mindenféle kozmetikumot és gyógyszert bevetni, akkor a gyógynövényes krémek jelenthetik a megoldást számunkra. A fényérzékenység okai, mind a mai napig ismeretlenek, ezért a legjobb és a legbiztosabb ellenszernek azok elkerülése bizonyul. A napallergia kezelése házilag csakis abban a helyzetben ajánlott, amikor enyhe tünetekről beszélünk. A leggyakoribb mikor napozást követően percekkel, órákkal, vagy akár másnap is jelentkezhetnek az apró piros pöttyök, foltok, duzzanatok, vagy esetleg hólyagok. Ilyen esetben a legjobb a továbbiakban kerülni a közvetlen nappal való érintkezést. Olyan esetben, ha az arcon illetve a nyakon jelentkeznek duzzanatok, akkor ajánlott a szakorvoshoz fordulás, hiszen azok legtöbb esetben komolyabb gyógyszeres kezelést igényelnek.

Napallergia

Napallergia

Abban az esetben, ha az allergiás tünetek enyhék, illetve kis területen jelentkeznek, akkor nem feltétlenül kell kerülnünk a napon való tartózkodást, csak inkább a délutáni órákban napozunk és mindenképp magas faktorszámú krémet használjunk. Amennyiben leégéssel vagy allergiával kell szembe néznünk, akkor a legjobb házi csodaszernek az aloe vera, körömvirág, kamilla, vagy perilla kivonatokat tartalmazó krémek bizonyulnak hatásosnak. Amennyiben éppen semelyik sincs éppen kéznél, akkor a nagymamáink rég bevált trükkjét kell alkalmaznunk, amely egy pohár tejfölt vesz alapul. A megpirult bőrre vigyük fel és hagyjuk hatni legalább fél órát.