Mivel illatosítsuk belső tereinket?

Amikor lakásfelújításról van szó, akkor rendszerint mindenki arra gondol, hogy legelőször a bútorzatot, és az egyéb fontos dolgokat rakja rendbe. Azonban figyelni kell az apró részletekre is ahhoz, hogy minden a helyén legyen, és az ember tényleg komfortosan érezhesse magát az otthonában. Célszerű, hogyha ennek érdekében, lehetőleg még a felújítás előtt átgondolja azokat a dolgokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy teljesen kellemesnek gondolhassa lakását.

A szobaillatosítók nagyon elterjedtek manapság, mert képesek kellemes atmoszférát teremteni a lakásunkban. Gyakran használják őket a mellékhelyiségekben is a kellemetlen szagok elfödésére. Azonban megvan a hátrányuk is, mivel nagyon gyakran olyan káros anyagokat tartalmaznak, amelyek nem tesznek jót az emberi szervezetnek. Ezek a toxikus hatású készítmények hosszútávon fejtik ki hatásukat. Hogyha az ember évekig intenzíven használja az ilyen szobaillatosítókat, akkor fennáll a veszélye annak, hogy meglesznek a káros következményei. Ha mindezeket figyelembe vesszük, akkor beláthatjuk, hogy célszerűbb olyan anyagokat választani az illatosításhoz, amelyek természetesek, és nincs toxikus hatásuk.

Otthon illatosítás

Otthon illatosítás

A belső tereket úgy is illatosíthatjuk, hogy olyan anyagokat használunk, amelyek nem tartalmaznak toxikus vegyületeket. A különböző gyógynövények, vagy a belőlük készült illóolajak tökéletesen alkalmasak erre a célra. Vannak ezeken kívül olyan fák is (például szantálfa), amelyek égetésével szintén ugyanazt a hatást érhetjük el. Azok a füstölőpálcikák, amelyek ezeknek a hozzáadásával készültek, szintén megfelelnek, viszont vigyázni kell arra, hogy lehetőleg kézzel készültek legyenek, és ne tartalmazzanak olyan anyagokat, aromákat, amelyek nem természetesek.