Mitől lehetünk biztosak abban, hogy tényleg szerelmesek vagyunk?

A szerelem olyan, mint amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást. -mondja a 6 éves Tomi. Ha belegondolunk, akkor nem is áll messze az igazságtól és ezt már tényleg nevezhetjük szerelemnek!

A szerelmet úgy definiálhatjuk a legpontosabban, hogy egy erős testi és lelki vonzódás, vágyakozás a szeretett személy iránt, illetve ragaszkodásban és odaadásban nyilvánul meg, vagy éppen a szeretet személy hiányérzetet kelti, ha éppen nincs velünk. Minden ember vágyakozik az igaz szerelem megtalálása után. Sajnos napjainkban a szerelem szó egyre inkább elveszíti az értéket. Sokan meggondolatlanul dobálóznak a szeretlek szó kimondásával, és nem foglalkozva annak következményeivel. Egy kapcsolat mindig kettő emberről kell, hogy szóljon. Annak érdekében, hogy mindez működhessen el kell, hogy felejtsük az egyirányú érdekeket és arra kell törekednünk, hogy mindkét félnek megfeleljenek. Egy igaz szerelmen alapuló kapcsolat egyik legfontosabb alappillére az őszinteség.

Szerelem

Szerelem

Amennyiben őszintén beszélünk minden gondunkról, problémánkról és megbízunk a másikban, akkor az már fél siker. Egy jó párkapcsolatot nem lehet könyvekből működtetni. Továbbá nagyon fontos párkapcsolaton belüli felelek egymásközti önbizalmának a segítése. Törekedjünk arra, hogy mindig megdicsérjük a másikat. A bíráló, lenéző megjegyzések sokat ronthatnak a másik önbecsülésén és ez által felborulhat a kapcsolatotok egyensúlya. Tudjunk meg bocsájtani, a szerelem megőrzéséért sok áldozatot kell hoznunk. A megbocsájtás nem könnyű, a párkapcsolatok nagy része ezért is megy tönkre. Nem arról van szó, hogy mindent el kell nézni a másik félnek, de a megbocsájtás nélkül, nem élhetjük meg a valódi szerelmet.