Mire használhatjuk fel a sütőtök fűszert?

A sütőtökös muffinok, kávék, zabpelyhek és palacsinták mind hozzátartoznak az őszi szezonhoz, viszont többféle ételhez is fel lehet használnia sütőtök fűszert amelyek nem feltétlenül a megszokott édes ízt adják át.

[wp_ad_camp_1]

A sütőtök melegítő íze meglepően feldobja a fűszeres karibi, illetve a közel-keleti konyhát is. Bár a sütőtök fűszerkeveréknek nincs konkrét receptje, általában a fűszert fahéjjal, gyömbérrel, szerecsendióval, szegfűszeggel, kardamomból készítik. Az első étel, amihez hozzáadhatja ezt az ínycsiklandozó sütőtök fűszert, az a marokkói csirke kuszkusszal, és a fűszerhez, valamint az ételhez adjon hozzá még köményt, paprikát, csipkebogyót, kurkumát, illetve koriandert is. A chilis, marhahúsos kanadai sütőtökhöz is fel lehet használni a fűszert, és egy tökéletes keveréket lehet majd alkotni chili porral, köménnyel, valamint oregánóval, és készen is van egy kiadós, finom ebéd. Ha más marhahúsos ételt készít, akkor is fel lehet használni a sütőtök fűszert, és ehhez ha még hozzáad egy kis gyömbért, különböző fűszereket, illetve fahéjat akkor egy igazán egzotikus ételt fog kapni, ráadásul fel lehet dobni az ételt egy kis skót paprikát, az adja meg igazán a fogás ízét.

Sütőtök

Sütőtök

A prosciuttoba tekert füge is egy olyan étel, amit kifejezetten feldobhat a sütőtök fűszer. Ezt a klasszikus előételt igen könnyű elkészíteni, és ha leönti a betekert fügét egy kis sütőtökös mézzel, akkor egy igazán különleges ízt kaphat majd. A középkeleti steak-es pita egy igen kiadós étel, aminek az elkészítésénél kulcsfontosságú, hogy a főzés előtt vékonyan szeleteljük fel a húst, ehhez pedig szintén hozzáadhatja a már oly sokszor említett sütőtök fűszert. A pörkölt fokhagyma és sütőtökös humusz az utolsó étel, amihez extra ízesítés céljából hozzáadhatja a sütőtök fűszert és bár a sütőtök, illetve a sütőtök fűszer egy egyértelmű kombináció lehet, ebben az esetben egy igazán érdekes és tipikusan őszi fogást kaphat.