Mindent az orchidea virágról

Mára már szinte az egész világon elterjedt ez a különleges növény, ahonnan a hazánkban sem kivétel. Ahhoz képest, hogy pár évvel ezelőtt igazi különlegességnek számított, mára már szinte, minden sarkon beszerezhetjük, akár több fajtáját is. Ez pedig nem más, mint az orchidea.

Úgy gondolom nyugodtan kijelenthetjük, hogy az egyik legszebb virág az orchidea, mellyel nagyon sokan egyet értenek. Egy igazi egzotikus növény, amely a szépségével és kecsességével, minden virágot szerető embert levesznek a lábáról. Ám sokan vélekednek róla, úgy hogy egy kényes és nehezen gondozható növényről beszélünk. Viszont ez egy tévhit és a legtöbb esetben, azzal rontjuk el, hogy túlgondozzuk őket. A legtöbb esetben a locsolás az, amellyel a legnagyobb problémát okozhatjuk ennek a növénynek. Az egyik legfontosabb szabály melyet érdemes betartani, hogy sosem szabad vizet hagynunk a kaspójában. Az orchideák számára az átlátszó műanyag cserép biztosítja a tökéletes közeget, amelyre szüksége lehet.

Orchidea

Orchidea

A vásárlást követően nem szükséges átültetnünk, főleg nem egy zárt kaspóba. Hiszen a zárt kaspókból, nem tud eltávozni a felesleges víz és így nagyon könnyen tönkre mehet a növényünk, mivel elrothadnak a gyökerei. Az effajta problémára könnyen felfigyelhetünk, hiszen intő jel lehet a levelek sorvadása. Az orchidea eredeti élőhelye az őserdőkben található fenn a fák tövében. Az összes gyökere léggyökér. Pont ezért sosem szabad egyszerű virágföldbe ültetnünk, mivel így nem jut megfelelő oxigénhez. A legjobb választásnak az bizonyul, ha kifejezetten erre alkalmas orchidea földet vásárolunk. Amely valójában nem is igazi föld, hanem tőzeg. A legideálisabb környezet számára 20-25 C között van. Az mellett, hogy ideális hőmérsékletet biztosítunk számára, nagyon fontos még a kellő mennyiségű fény is.