Minden amit a Pünkösd 2018-ról tudni érdemes

Pünkösd egy zsidó ünnepből ered, amely során a zsidók az új kenyeret, valamint a tóra-adást, vagy más néven törvényadást ünnepelték. A zsidók az Úrtól három ünnepeket kaptam az Ószövetségben, ezek közül a középső Pünkösd, ami az ötvenedik nap. A pünkösd név görög jelentése is ötvenet jelent, és ha a magyar változatot vesszük, az is visszavezethető erre a számra. Bővebben erről weboldalunkon olvashat.

Pünkösd 2018 megtekinthető a pontosido.com weboldalon, és itt megtudhat minden mást is a Pünkösd ünnepéről, tehát ha érdekelné ez a keresztény ünnep, akkor itt a helye nálunk. Idén pünkösdvasárnap május 20-ára esik, Pünkösdhétfő pedig május 21-én lesz, vagyis Húsvét után a hetedik vasárnapon. A Pünkösd egy keresztény ünnep, amely során a Szentlélek kiáradását ünneplik. A Szentlélek elárasztotta az apostolokat és Jézus tanítványait pünkösd napját, tehát ez is egy fontos ünnepnek számít. A Szentlélek egy galamb formájában szállt le Jézusra miután Jézust megkeresztelték, és azóta a galamb lett a Szentlélek szimbóluma a katolikus ikonográfiában.

Pünkösd 2018

Pünkösd 2018

A húsvéti misztérium beteljesedése képezi a katolikus pünkösd tárgyát, és ekkor ünneplik meg a katolikusok a Szentlélek ajándékainak kiáradását, a Szentlélek eljövetelét az Egyház születésnapját, valamint az új törvényt is. Ha még ennél is több részletet és információt szeretne megtudni a pünkösdről, mert érdekelné ez az ünnep, akkor itt a helye nálunk a pontosido.com weboldalon, hiszen itt megtalálhatja Pünkösd teljes leírását, mindent megtudhat az ünnep történetéről, eredetéről, valamint a különböző pünkösdi szokásokról is, például a májusfáról, a pünkösdi királyról, valamint a pünkösdi királyné-járásról is, tehát garantáltan hasznosnak fogja találni weboldalunkat. Weboldalunkon hozzá is szólhat majd a különböző témákhoz.