Milyen PC-t vegyek – hangzik el a klasszikus kérdés

Nagyjából úgy kell elképzelni, mint az autóvásárlást. A saját igényeknek megfelelően kell választani és akkor nem lesz semmi gond. De akit egy kicsit bővebben foglalkoztat ez a kérdés, annak a Konzolok Szervize megadja a választ.

A https://www.konzolokszervize.hu/pc oldalon többféle konfiguráció közül lehet választani és nagy valószínűséggel mindenki meg fogja találni azt, amire szüksége van. Az egyszerű feladatokhoz nem érdemes egy többszázezres PC-t választani. Az interneten való böngészéshez, filmnézéshez, zenehallgatáshoz, szövegszerkesztéshez elég egy teljesen átlagos gép, ami megbízhatóan működik. Azért ne a legolcsóbbat és leggyengébbre essen a választás, mert azzal valószínűleg nem leszünk megelégedve. Manapság már nem árt egy újgenerációs processzor és legalább 6-8 GB RAM. Hogyha nagyobb fájlokat szeretnénk a gépen használni, például FullHD, 4K filmeket akkor a HDD méretét érdemes terrabyte-ban mérni. Mindenki egyénileg kiválaszthatja, hogy mekkorára van igény. Természetesen minél nagyobb, annál drágább.

Számítógép

Számítógép

Hogyha az illető a gamerek csapatát gyarapítja, akkor mélyebbre kell nyúlni a zsebben és szét kell nézni az „erőművek“ között a tökéletes eredmény érdekében. Itt már azonban érdemes pontosan tisztában lenni azzal, hogy mire esik a választás. Egyik alkatrészre sem lehet azt, mondani, hogy mindegy milyen. Természetesen ebben az esetben a legnagyobb szerep a videokártyáé lesz, de mögötte szorosan ott kell lennie egy bivalyerős processzornak is. A RAM méretnek is jelentős növekedésen kell átesnie. A 8 GB a mai címeket elnézve épp, hogy még elég lesz.

Ami a következő éveket illeti, már legalább 16 GB RAM szükséges lesz. Az erős konfigurációt elegendő energiával kell ellátni, éppen ezért nem árt egy 450-500 wattos minőségi táp beszerzése sem. Viszont az alapokról sem szabad megfeledkezni, pontosabban magáról az alaplapról sem, hiszen nagy szerepe lesz a modulok közötti gyors adatátvitelnek. Arról sokáig lehetne vitázni, hogy miből milyen márkát érdemes megvenni, azonban ez már egyéni döntés. Ne másnak, hanem saját magunknak tegyük fel a kérdést, hogy milyen PC-t érdemes vennünk.