Milyen jótékony hatással bír a paradicsom a szervezetünkre?

A paradicsom piros színű, finom, lédús zöldség, melynek termesztését kötelezővé kellene tenni minden háztartásban. Hiszen számtalan jótékony hatással bír a szervezetünkre.

A paradicsom tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, továbbá kiválóan megtisztítja a szervezetünket a méreganyagoktól és segít a regenerálódásban is. Több fajtáját is megkülönböztetjük, de mind ugyanolyan jótékonyan hat a szervezetünkre, ha elfogyasztjuk. Többek között a paradicsom fogyasztása segíti az emésztést, mivel oxálsavat tartalmaz. Továbbá ajánlott emésztési panaszok esetén, vagy székrekedésnél is kiválóan alkalmazható. Illetve azok számára is ajánlott a fogyasztása, akik a magas vérnyomással küszködnek, hiszen magas a kálium tartalma és kevesen tudják, de a magasabb kálium szint is csökkenti a vérnyomást. Ajánlott különféle bőrproblémák kezelésére is kiválóan alkalmazható gombásodás kezelésére vagy fekély tisztítására is. Szépészetben is praktizálják, hiszen a paradicsom állandó fogyasztása megszépíti és megtisztítja a bőrt.

Paradicsom

Paradicsom

Többek között napégésre is ajánlják, hiszen hűti és csillapítja a bőrirritációt. Legyen szó külső vagy belső gyulladásról a szervezetünkben. a paradicsom mindkettőre nagyon jól hat. Segíti a nehezen gyógyuló sebek regenerálódását, és a reumás betegségek tüneteit is csillapítja. A paradicsomban nagyon magas számban megtalálható a likopin, amely a sejtek megfiatalításáért felelős. Ráadásul erősíti és megvédi a sejteket. Azoknak az embereknek, melyeknek több likopint tartalmaz a bőrük azoknak az idő múlásával kevesebb ránccal kell számolniuk. Persze mindezt, csak akkor érhetjük el, ha nem egy agyon permetezett zöldséget viszünk be a szervezetünkbe. Mindig figyeljünk oda, hogy organikus közegből vásároljuk meg.