Milyen egy hatékony öntözőrendszer?

Az öntözőrendszer sokkal hatékonyabb kerti berendezés, mint amit elsőre gondolni szoktak róla azok, akik valamilyen előnye miatt megrendelik. Sokaknak közülük csak később esik le a tantusz, hogy mennyivel több az automata öntözőrendszer, mint amit elsőre gondoltak volna.

Nagy kényelmet biztosít ez a kerti berendezés, mivel a locsolás terhét veszi le a vállunkról. Így órákkal ajándékoz meg bennünket az öntözőrendszer minden szezonális napon. Továbbá a nyaralás előtti családtag vagy szomszéd megkérésének a kényelmetlenségét is megússzuk.

Nagyon alaposan és nagyon egyenletesen öntöz, ezzel nem csak gyönyörű kertet varázsol a valamikori kertünk helyébe, hanem mérsékli a vízre való kiadásunkat is. Csak annyit fog felhasználni a vízből, mint amennyire ténylegesen szükségünk van. Nem kell aggódni az esőben sem, hiszen az esőérzékelő blokkolja az öntözőrendszert, így feleslegesen nem locsolja a kertet.

Öntözőrendszer

Öntözőrendszer

Gyakorlatilag bármilyen vízforráshoz alkalmazkodni képes. Lehet alternatív vízforrásról, azaz kútról vagy ciszternából üzemeltetni, de a természetes vízforrások is megfelelőek lehetnek, így a patak vagy a tó vize is alkalmas lehet, hogy megtáplálja az öntözőrendszert.

Bárki – ha érdekli a fenntarthatóság, és ha nem akkor is – hozzájárul az ésszerű vízfelhasználáshoz, aki öntözőrendszert használ a kertjébe. Egészségesebb, szebb környezetet teremtve maga köré, mindenki élvezetére! Igazán hasznos dolog az öntözőberendezés, ezért minden kerttulajdonosnak javaslom.