Milyen az igazán jó horgásztó?

Egy horgásztavat kiválasztani számos szempont alapján lehet. Sokan a saját lakóhelyükhöz legközelebbi tó mellett döntenek az utazás miatt. Persze, ha nem egy gyors horgászat a cél, az egész család szeretne egy kicsit kikapcsolódni a természetben, akkor egyéb kritériumokat is érdemes figyelembe venni.

Ott lehet több halat fogni, ahol nem zavarják az embert horgászat közben, tehát ahol nem egymás nyakára vannak ültetve a horgászni vágyók. Ez leginkább a fizetős tavak esetében adott lehetőség. A kényelem, a csend és a békés környezet érdekében azonban érdemes egy kisebb összeget beruházni. Jó, van stég is, amit lehet használni, ami által a botokat akár a tó túloldalára is át lehet dobni.

Nem árt, ha vannak sütési és főzési lehetőségek. Legtöbben azért horgásznak, mert szeretik is a halat, annak egyedülálló ízét. Arról nem is beszélve, hogy ha már fizetünk, akkor szeretnénk egész nap élvezni a horgászat adta örömöket. Ennyi idő alatt azonban az ember természetesen meg is éhezik. Ha vannak grill sütők és bogrács főző megoldások, akkor az étel kérdése máris megoldott.

Horgásztó

Horgásztó

Sokan messziről érkeznek és nem csak egy napot szeretnének elölteni a kiszemelt horgásztón. Mivel a tó általában távol van a falutól, vagy várostól, ahol szállást lehet bérelni, a szálló nem a legjobb megoldás. Ha tehát több napra tervezzük a horgásztúrát, akkor érdemes olyan helyet választani, ahol vannak például kis faházikók, ahol aludni lehet, ami egy esetleges esőzéstől is megóv.

Amennyiben az egész család útra kél, akkor arra is fel kell készülni, hogy a gyerekek egy pár óra után megunják a horgászatot. A hangos játszadozás azonban másokat zavarna. Jó megoldás lehet egy olyan tó, ahol lehetőség van más kikapcsolódásra is, esetleg van egy kicsit távolabbi játszótér a kicsik számára, vagy egy kisebb tavacska, ahol a gyerekek fürödhetnek.