Miért költséghatékony a VPS bérlés?

Saját szervereket fenntartani általában igen sok ráfordítást, energia-befektetést kíván meg egy cégtől, míg a bérlés olcsóbb, ám mégis pazarló megoldás. Van azonban egy olyan opció, amely a lehető legminimálisabb költséggel mégis teljes és kényelmes szolgáltatást biztosíthat a vállalkozás számára.

Egy modern vállalkozás számára gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy saját szervert kelljen üzemeltetnie. Ha online szolgáltatásokat is nyújt, vagy legalábbis jelen van a weben, ez persze magától értetődik, de a belső céges rendszer működtetéséhez ugyanúgy megbízható, nagy teljesítményű szerverre lesz szükség. Ez pedig azt jelenti, hogy újabb költségekkel kell számolnia a cégnek.

Mire megy a pénz?

Ha saját szervert tart fenn a vállalat, messze nem csak a hardver árával kell számolni. Figyelembe kell venni azt is, hogy a szervert el kell helyezni, mégpedig úgy, hogy megfelelő biztonságot és hűtést kell a számára biztosítani. Egy szerver működése során nagy mennyiségű hőt termel, amely, ha elvezetéséről nem gondoskodunk, kárt is tehet az értékes hardverben és a rajta tárolt szoftver állományokban. És persze azt is biztosítanunk kell, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá ezekhez az állományokhoz.

A szervernek karbantartásra is szüksége lesz – rendszeresen szakembereknek kell vizsgálniuk a hardver és a szoftver működését, és persze magát a rendszert is figyelni kell, hogy hiba esetén a legrövidebb időn belül helyreállhasson a szolgáltatás. Akár külsős rendszergazdai szolgáltatást veszünk igénybe, akár saját embert alkalmazunk, ez tetemes újabb költséget ró ránk.

VPS

VPS

Hogyan lehet mindezt kiküszöbölni?

Egy virtuális privát szerver bérlése esetén mindezeket a tényezőket kihagyhatjuk az egyenletből. A DoclerNet központjában működő szerver tárolása és biztosítása nem a cég gondja többé, a karbantartást és rendszerfelügyeletet épp úgy állandóan elérhető, azonnali beavatkozásra képes szakembergárda végzi, mint a hibaelhárítást.

Hatékonyságát az biztosítja, hogy virtuális szerverről van szó, amely több más szerverrel osztozik a fizikai hardver erőforrásain, amelyből mindig éppen a szükséges mennyiséget veszi igénybe – így nem megy pocsékba teljesítmény és energia, ami a szolgáltatás költségeit, s így a szolgáltatás árát is alacsonyan tartja.

A VPS bérlésénél költséghatékonyabb megoldás aligha létezik, s így nem csak kevesebb pénzt kell kiadni a döccenőmentes szolgáltatásért cserébe, de időt és energiát sem emészt fel annak biztosítása.