Miért is olyan fantasztikus a ginkgo biloba?

A ginkgo biloba szédülés ellen hatékonyan bevethető. A nők fogékonyabbak az egyensúlyzavarokra, ráadásul a menstruációs ciklus bizonyos szakaszaiban sokan rendszeres szédülést tapasztalnak. A probléma forrása általában a belső fül keringési problémáira vezethető vissza, melyek egyik legegyszerűbb megoldása a jó öreg ginkgo biloba, így hölgyek számára különösen ajánlott.

A ginkgo bilobát nem véletlenül nevezik az agy gyógynövényének. Biztosan már Te is láttad már olyan készítmények összetevőinek listáján, amelyeket a koncentrációs képesség fejlesztésére készültek. Az agyi vérkeringés javításával eléri az emlékezőképesség és az összpontosítás javulását is. Amennyiben tehát szükséged van egy kis szellemi turbózásra, fordulj nyugodtan a ginkgo bilobához!

A zöldhályog egy olyan betegség, mely során a szemgolyó óriási nyomás alá kerül a felgyülemlett folyadék miatt. Ez a szemideg károsodásához vezethet, így végül vaksághoz. A ginkgo biloba azonban segíthet a szemen belüli nyomás csökkentésében, illetve vízháztartást szabályozó hatása által hozzájárulhat még a felgyülemlett folyadék eltávolításához is.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba

Cukorbetegség esetén ugyancsak különösen nagy veszélyben van a látás. A diabétesszel küszködők szeme ugyanis általában visszafordíthatatlanul romlásnak indul. A vércukorszint megfelelő beállítása mellett viszont a ginkgo biloba is sokat tehet a szemek egészségének megőrzéséért, a látás helyreállításáért, amire idős korban különösen nagy szükség van.

A ginkgo biloba egy másik rendkívüli hatása, hogy segít megelőzni az Alzheimer-kórt, ami a demencia, tehát az időskori szellemi leépülés egy felgyorsult formája, ami az idegrendszer visszafordíthatatlan károsodásával jár. Tudományos eredmények hosszú sora viszont arról számol be, hogy a ginkgo biloba kivonata egyfelől képes hozzájárulni a baj megelőzéséhez, másrészt lassítja a betegség súlyosbodását.