Miért érdemes Isztambulba látogatnia?

Amikor az ember egy nagyobb szabású kirándulást tervez (tehát olyant, amely nem csak egy hétvégéről szól), akkor bizonyára jól meggondolja, hogy hova is szeretne ellátogatni, és mit szeretne megnézni. Persze ez mind attól függ, hogy az illető milyen fajta kikapcsolódást tervez, és milyen körülmények között.

Isztambul például tökéletes helyszín lehet azok számára, akik nem tudnak, vagy esetleg nem akarnak dönteni egy bizonyos fajta kirándulási stílus mellett. Ez a helyszín ugyanis alkalmat ad mindenkinek azt csinálni, amit a legjobban szeretne. Hogyha valakinek várost nézni támadna kedve, akkor rengeteg lehetősége adódik rá, Isztambul ugyanis a legnépszerűbb városok közé tartozik, és ami az építészetét és az örökségeit illeti, kimondottan gazdagnak tekinthető. Egzotikus helyszínei és különleges mecsetjei nagyon sok turistát vonzanak oda. Azonban hogyha valaki nem szeretne várost nézni, akkor zöld övezeteket is talál, ahova kimehet. Hogyha pedig éjszakai életre vágyik, akkor arra is van lehetősége, hogy azt gyakorolja. Isztambul nagyon sok lehetőséggel vár minden kedves érdeklődőt.

Isztambul

Isztambul

Van még egy fontos dolog, amelyről semmiképpen nem szabad megfeledkezni, mégpedig az árakról. Hogyha kiszámoljuk, a többi európai nagyvároshoz viszonyítva sokkal olcsóbbnak mondható, viszont akkor sem tartozik a legolcsóbbak közé. Sajnos, mint minden nagyobb városban, itt is jellemző az, hogy a turisztikai látványosságok és a hotelek sokba kerülnek, azonban az élelmiszerek nem olyan vészesen drágák. A bazárokban azonban jobb, hogyha elővigyázatos az ember: gyakran megesik, hogy látják róla, hogy turista, és ebből kifolyólag az ár többszörösét kérik majd el. Azonban mindenképpen megéri, hogyha legalább egyszer ellátogat az ember ebbe a csodálatos városba.