Mi történt velem reggel?

Nyíregyházán lakom lassan 15 éve kis családommal egy takaros kertes házban, de a 15 év alatt még egyszer sem fordult elő dugulás, egészen a tegnapi nap reggeléig. Kislányom szomorú hangon keltett reggel iskolába menet, hiába húzta le a toalettet a víz nem akart lemenni a wc-ben. Noha, sok tapasztalatom nincs egyből gondoltam, hogy a strang azaz fővezetékben történhetett elzáródás, azaz dugulás.

Nos, mivel Nyíregyházán lakom, elég nehéz volt megfelelő duguláselhárításra specializálódott szakembert találni az internet, de szerencsére a www.dugulaselharitas.co országos szinten nyújt segítséget duguláselhárítás esetén.

A telefonos hibabejelentés rendben zajlott, pillanatok alatt tudtunk időpontot egyeztetni és a duguláselhárító szakember a bejelentés után két órával már meg is jelent a házunk előtt.

Röviden ismertettem számára a dugulás részleteit, majd tájékoztatott, hogy két eshetőség van:

Az első, ami a legvalószínűbb, hogy a WC illatosító beleesett a WC kagylóba, és ez okozta a dugulást. Érdekes, hogy erre felhívta a figyelmem ugyanis ténylegesen hiányzott a WC illatosító a kagyló széléről.

Duguláselhárítás gyorsszolgálat

Duguláselhárítás gyorsszolgálat

Elmondta, hogy ilyen esetekben a leggyakoribb elakadási hely általában a bűzelzáró környéke, mely akár kézzel is elérhető, ha a duguláselhárító rendelkezik kellő hosszúságú kesztyűvel.

A második eshetőség, pedig az, amikor az ingatlanon kívül, a fővezetékben történik dugulás. Ebben az esetben elengedhetetlen a gépi hajtású csőgörény, mely képes 15-20 méterre lévő dugulást is megszüntetni, valamint a tisztított szakasz hosszán a zsírlerakódást is megszünteti.

Szerencsére a mi esetünkben nem volt szükség gép csőgörényre, mivel a dugulást valóban a WC illatosító okozta, melyet 5 perc elteltével már eltávolított a WC-ből ezáltal újra le lehetett húzni a toalettet.