Mi nem ajánlott a terhesség alatt?

Sokan, akik terhesek lesznek, egy áldott állapotként fogják azt fel, és teljesen természetes folyamatnak élik meg. Ilyenkor vagy az az eset áll fenn, hogy az illető semmit nem változtat az életmódján, vagy pedig az, hogy nagyon is sokat megtesz azért, hogy egészségesen éljen. Ez egy nagyon jó dolog, egészen addig, amíg nem fordul át a másik felébe, és nem viszi annyira túlzásba az ember, hogy annyira „vigyázzon magára”, hogy az már a kárára váljon.

[wp_ad_camp_1]

A terhesség nem egy olyan állapot, amelyet betegségnek kell tekinteni, ez a legfontosabb, amit meg kell jegyezni feltétlenül. Viszont fontos, hogy mindenki változtasson az életmódján mindezek ellenére. Lehet, hogy első hallásra nem olyan könnyű megtalálni az aranyközéputat, és az ember nem tudja eldönteni, hogy mit vállaljon be, és mit hagyjon inkább ki az életéből ebben az időszakban. Az első és legfontosabb tanács, amelyet meg kell fogadni, az, hogy annak aki terhes, több pihenésre, azonban ezzel együtt sok testmozgásra is szüksége van. Fontos, hogy egyiket se vigye túlzásba senki. Ezen kívül a másik legfontosabb dolog pedig a helyes táplálkozás, valamint az, hogy mindenképpen kerüljük az alkohol, a cigaretta, és a drogfogyasztás minden formáját. Ezek ugyanis maradandó károsodásokat okozhatnak a magzatban, főleg akkor, hogyha a terhesség első felében fogyasztjuk őket, vagyis akkor, amikor még fejlődésben vannak a szervei.

Terhesség

Terhesség

Mindezeken kívül jó, hogyha a terhesek gondolnak a relaxációra és a babával való kommunikálásra is, ugyanis ezeket a dolgokat már magzati korban el lehet kezdeni, és nagyon jól megerősítik a kapcsolatot a baba és a mama között, amely kiemelkedően fontos tényező a továbbiakra nézve is. Ehhez a legjobb módszerek a terhesjóga és a meditáció. Aki ezeket gyakorolja, sokkal nagyobb eséllyel veszi fel a kapcsolatot a gyermekével, és ez természetesen ki fog majd hatni a továbbiakra, és a szoptatásra is kiemelkedően nagy hatással lehetnek.