Mi minden fér bele egy finnországi túrába?

Amennyiben te is azt latolgatod már egy ideje, hogy ellátogass a könyvekből már igen jól ismert nyelvrokonainkhoz, a finnekhez, és mindezt egy kalandos túrával egybekötve, akkor itt a megfelelő alkalom, hogy utazz. Az utazások, a más országban szerzett élmények, emlékek felejthetetlenek.

A Finnország túra pontosan olyan lehetőségeket kínál, melyekre minden fiatal vágyik, hiszen a kalandos napokat és a kultúra megismerését is magába foglalja. A Békatutaj ezt az utazási lehetőséget kínálja a Finnországot meglátogatni kívánóknak.

Az első nap, a késői érkezés miatt, nem túl korai ébresztés várható, majd a Helsinkihez közeli Poorvo városába látogathatnak el az utazók. Ez a város az ország második legrégebbi települése, melynek fényét még inkább emelik a fából készült házak képei. Az igazi finnországi túra kezdete előtt a kultúrának is áldozunk, hiszen vétek lenne kihagyni a Toijolában található tanyamúzeumot. Mindez a 18. és 19. századból maradt meg, így igazán fenomenális látnivalónak számít. Ám még ezt is lehet fokozni, hiszen az innen csupán 2 km-re található 3-4 ezer éves sziklarajzokat is meg lehet tekinteni.

Finnország túra

Finnország túra

A 3. és 4. nap pedig indulhat az igazi finnországi túra, ugyanis a szokásos kényelmet, kis időre legalábbis, magunk mögött hagyjuk. A kétnapos Repovesi Nemzeti Parkban töltött túra felejthetetlen kalandokat tartogat a számunkra. Ezután pedig gyalog is megismerkedünk a környékkel. A 6. napon, nagyot ugorva a természeti látványosságoktól, a Finnország modernebb részével, Jyväskyläval ismerkedhetnek meg a túrázók.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, szeretnéd tudni, mit tartogathat még számodra a 10 napos Finnország túra vagy esetleg elolvasnád a már ott járt emberek élménybeszámolóit, látogass el honlapunkra, a www.bekatutaj.net-re.