Mi is az a méregtelenítés?

Mindennapi életünk során számos olyan hatásnak vagyunk kitéve, amely során különféle méreganyagok kerülhetnek szervezetünkbe. A méregtelenítés tulajdonképpen nem jelent mást, mint a testünkben lerakódott káros salakanyagoktól való megszabadulást.

Léteznek úgynevezett elkerülhetetlen méreganyagok, amelyek közé tartozik például a szennyezett levegő vagy a víz. Az elkerülhető méreganyagok közé pedig mindazon dolgokat sorolhatjuk, amelyek szervezetünkbe való bekerülését akár mi magunk is megakadályozhatjuk. Ide sorolandóak a különféle vegyi anyagok, az élelmiszeradalékok, a szénsavas üdítők vagy a kávé és a cigi is. Méregtelenítéssel tehermentesíthetjük szervezetünket, hiszen segítséget nyújtunk neki a benne felhalmozódott káros anyagok kiválasztására.

Amennyiben az emberi szervezetben a kiválasztás megfelelően működik, a méregtelenítés folyamata is egészségesen zajlik. Abban az esetben, ha az egészségtelen táplálkozás következtében felborul az anyagcsere-folyamatunk, szervezetünk fokozatosan telítődni kezd mérgekkel. Ez a folyamat könnyen vezethet elhízáshoz vagy a betegségek kialakulásához.

Méregtelenítés

Méregtelenítés

A különböző méreganyagok és salakanyagok, felhalmozódva, jelentős kárt tehetnek egészségünkben, illetve kihatással vannak kinézetünkre és közérzetünkre egyaránt.  Talán nem is gondolnánk, hány szervünk felelős a megfelelő méregtelenítésért. Ide tartozik például a máj, a vesék, a tüdő, a bőr és a belek is. Amennyiben ezek az öntisztító szervek nem tudják feladataikat maradéktalanul ellátni, szükség van arra, hogy lúgosító hatású étrend-kiegészítőkkel segítsük munkájukat, hiszen nagyon fontos, hogy ezek a méreganyagok távozni tudjanak szervezetünkből.

Ne feledjük, a méregtelenítés az első lépcsőfok a betegségek megelőzésére, a szervezet megerősítésére és a fogyáshoz is!