Mi is az a BBP biztosítás és miért szükséges?

A bbp biztosítás tulajdonképpen a külföldi utazás tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Az igazolvány felmutatása ellenében a külföldi orvos így a beteget sürgős szükség esetén ellátja és honoráriumát később majd az adott biztosítóval számolja el.

A baleset- és betegségbiztosítás bbp biztosítás esetében gyakran összemosódik az úgynevezett asszisztencia-szolgáltatással, ugyanis betegségünk, balesetünk kapcsán több olyan szolgáltatást kínálnak a biztosítók melyek inkább asszisztenciának, tehát segítségnyújtásnak mondhatóak. Ilyenek szolgáltatás többek között a hozzátartozó értesítése, illetve a hozzátartozó kiutazásának finanszírozása vagy az idő előtti hazautazással járó költségek átvállalása adott esetekben. Ide sorolható még a beteg hazaszállítása miatt felmerült költségek kifizetése is. Klasszikus baleset biztosítás esetében a biztosító kártérítést fizet baleseti rokkantság és csonttörés esetén. A számos különféle balesettel és betegséggel kapcsolatos szolgáltatás mindenképp érdemes a feltételekbe belepillantani mielőtt egy adott biztosítónál megkötnénk a bbp biztosításunkat.

BBP biztosítás kötés

BBP biztosítás kötés

A bbp biztosítás poggyászbiztosítási moduljához tartozik az útipoggyászok sérülése, elveszése, eltulajdonítása miatti károk megtérítése. Ezen szolgáltatás keretében a gondatlanságból elkövetett bűncselekmény, szabálysértés esetén a biztosító csak a limit erejéig vállalja át a felmerülő ügyvédi, szakértői költségeket.

Mielőtt külföldre utazna nyaralás vagy üzleti dolgok miatt mindenképp kössön bbp biztosítást, hiszen egy jó biztosítás nélkül felelőtlenség útnak indulni. Megspórolhat pár ezer forintot, ha nincs biztosítása, de ha beüt a krach, akkor bizony a biztosítás sokszorosát kell kifizetnie, nem érdemes kockáztatni.