Mexikó legszebb kisvárosai

Teljesen mindegy, hogy a tengerparton, vagy a szárazföldön helyezkednek-e el a mexikó kisvárosok, mindenképpen érdemes ezeket meglátogatni. A tengerparti városok festői tájakkal rendelkeznek, valamint bőven van lehetőség vízi tevékenységekre is, de népszerű úticélnak számítanak azon turisták körében is, akik a hidegebb éghajlatot kedvelik. Meglepő, de a legtöbb mexikói falu folyamatosan tömve van turistákkal, és az éttermekben is özönlenek a nyaralók.

Az első mexikói kisváros amit mindenképpen érdemes meglátogatni, az San Sebastian Bernal, ami egyike a mexikói mágikus városainak, és amit főleg történelméről, színes épületeiről, illetve mágikus szimbólumairól ismernek. A kisváros mindössze két órányi autóútra van Mexikóvárostól és a kisváros legnagyobb nevezetessége a Pena de Bernal, ami egy hatalmas szikla monolit, méghozzá a harmadik legnagyobb az egész világon. A kisvárost a spanyolok alapították 1642-ben. Ha Mexikóban jár, akkor Tulumot se hagyja ki, hiszen Cancun-tól délre, 132 kilóméterre fekszik, és bár érkezéskor kicsit zavart lehet, hiszen a romok és a turista város, valamint a tengerpart is más helyen van. Míg a legtöbben azért jönnek ide, hogy élvezhessék a homokos strandokat, vannak, akik szívesebben készítenek képeket a maja romoknál.

Mexikó

Mexikó

A maja romokról belátni az egész Karib-tengert, tehát valóban érdemes készíteni itt néhány képet. Nincs is kellemesebb annál, mint amikor úszhat a meleg jádé-zöld vizekben a csodálatos romok árnyékában. Éjszakánként rendkívül kedvező árú ételt és szállást találhat Tulum dzsungel-szerű utain. Tlacotalpan városa igazi 19. századi építészettel rendelkezik, és az Öböl-félsziget nagy kanyarulatának közepén található. A gyönyörű építészeti látványosságokhoz még hozzájárul a naplemente is, hiszen a napfény visszaverődése gyönyörű színeket alkot az amúgy is káprázatos pasztell színekkel.