Mesés látnivalók Lisszabonban, melyeket nem hagyhatsz ki!

A Nemzetek Parkja az 1998-as világkiállítás alkalmából rendbe hozott park, ami a turisták és a helyiek körében is igazán népszerű. A rendezvény alkalmára épített pavilonok kulturális- és sporteseményeknek adnak otthont, de kilátótornyot és üzleteket is találni benne. Az utazók számára különösen vonzó lehet a tekintélyes méretű akvárium, amely a tengerek és az óceánok élővilágát mutatja meg.

A Vasco da Gama híd, ami szintén Lisszabonban található Európa leghosszabb  hídja. A híd a Tajót íveli át. A 17,2 kilométer hosszú építmény csodálatos látvány akár a folyópartról és vízről is egyaránt. Az útdíjas hidat 1998-ban adták át, méghozzá Vasco da Gama Indiába vezető hajóútjának 500. évfordulóján.

A Belém-torony 1521. óta áll a mai helyén. Egy mesés teraszos toronyról van szó, ami a Tajo folyó partján található. Korábban egy kis szigeten állt, azonban ahogy a Tajo egyre inkább feltöltődött homokkal, így aztán egyre közelebb hozzá a part. Az építményt még I. Mánuel király emeltette Vasco de Gama felfedező útjának emlékére. Régebben a hajók fogadására és védelmi célokra használták, de ma már az egyik legtöbbet látogatott műemlék a városban.

Vasco Da Gama híd - Lisszabon

Vasco Da Gama híd – Lisszabon

Az Alfama Lisszabon legrégebbi negyede. Varázslatos hangulatát a középkorból maradt apró terek és szűk sikátorok adják. Ezek alig változtak az elmúlt évszázadok során, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a negyed jó állapotban vészelte át az 1755-ös földrengést. Az Alfama délutáni sétákra tökéletes választás, hiszen utcáit járva a régi idők városainak embereinek életébe tekinthetünk bele egy kicsit.

A Jeromos kolostor a Világörökség részét képezi. A Manuel királyról elnevezett művészeti stílus, azaz a Mánuel stílus szerint épült, amelynek fő jellemzője, hogy földrajzi felfedezésekkel, elsősorban hajózással kapcsolatos motívumokat használ. A kolostorban megtalálható Vasco da Gama sírja, illetve nem messze található a Felfedezések Emlékműve is.