Mentsd meg a frizurád az esős napokon is!

Az eső elleni védekezést érdemes már hajmosáskor elkezdeni. Ez annyit tesz, hogy ha tudod, hogy csapadékos időjárás közeleg, akkor ennek függvényében vásárolsz sampont és balzsamot. Olyan termékeket válassz, amelyek megtudják akadályozni az elektrosztatikus hatást, és a tincsek hullámosodását. A dobozokon az anti-frizz kifejezést kell keresned. A száraz hajra való sampon nem felel meg a célnak, ne keverd össze!

Jó ha tudod, hogy hajmosás után nem szabad rögtön a fejedre dobni a törölközőt, ugyanis a súrlódás hatására elektrosztatikusság jön létre, amit meg kerülni akarunk. Próbáld meg legközelebb papírtörlővel óvatosan felitatni a nedvességet a fürtjeidről, majd hagyd őket szobahőmérsékleten megszáradni. Meglehetősen furcsának tűnik a módszer, de működik. A törölköző ezután tehát tilos! Tedd próbára a módszert és csak aztán mondj róla véleményt.

Mentsd meg a hajad esőben

Mentsd meg a hajad esőben

Az bárkivel előfordulhat, hogy siet valahová és egyszerűen mindenképpen szüksége van a hajszárítóra. Ilyen esetben alkalmazz olyan krémet, amit kifejezetten a hajhagymák lezárására fejlesztettek ki. Típustól függően a fejbőrre, vagy a haj egész felületére kell felvinni a szert. A formázást ezután párataszító lakkal ajánlott fejezned, hogy a hatást még inkább fokozd. Ha ezt mind betartod, akkor nagy eséllyel lesz tündöklő frizurád a párás, esős őszi napokon is.

Ha váratlanul elkapott az eső, akkor aztán tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy minél előbb hajszárító közelébe érj. Ez azért fontos, mert minél előbb hajszárító közelébe érsz, ugyebár annál gyorsabban száríthatod meg a hajad, avagy annál nagyobb eséllyel úszhatod meg a szénaboglya hatást. Ha nem tudsz hajszárítót szerezni, akkor hajtsd le a fejed, majd az ujjbegyeiddel ösztönözd lezáródásra a hajhagymákat úgy, hogy azokat gyengéden végigfuttatod a hajtöveknél.