Meneküljünk a télből nyárba!

Sokan vannak, akik nem szeretik a telet és a hideget. A többség nem tehet mást, mint ábrándozik a tavaszról, de aki megteheti, utazzon el a télből a nyárba! Megmondjuk hova érdemes.

Tenerife – A Kanári-szigetek legnagyobbika, ma már Spanyolországhoz tartozik. Azért népszerű úti cél, mert mindig kellemes klímája, sziklaszirtekkel övezett, hegyes, vulkanikus látképe, és homokos, pálmafás tengerpartjai igazi édeni hangulatot árasztanak. Tenerifét az örök tavasz szigetének nevezik. Érdekesség, hogy az idilli, fehér homokot Afrikából szállítják ide és szórják le a partra. Tenerifén található Európa legnagyobb vízi szórakoztató központja, a Siam Park. Óriáscsúszdák, egyéb extrém élményt adó komplexumok teszik feledhetetlenné az  élményparkot.

Tenerife

Tenerife

Tunézia – A legnépszerűbb afrikai úti célok egyike. Fehérhomokos tengerpartjai, pálmaligetes, mediterrán udvarai, hangulatos romvárosai vannak. A tunéziai utak általában kedvező árúak, így sokak számára elérhető. Az ország nagy részét a Szahara teszi ki, így a sivatagi tevegelést semmiképp ne hagyjuk ki. Ha Tunéziában  vagyunk, feltétlenül kóstoljuk meg a nemzeti ételüket, a kuszkuszt.

Dubai – Olajkitermelése által vált ismertté, ma főként a turizmusból és beruházásaiból élő város. Évente kétszer rendeznek Shopping Fesztivált, melyre a kedvezmények közel 4 millió embert vonzanak. Dubai kitűnő választás egy mozgalmas, de mégis pihentető tengerparti nyaraláshoz. Mivel a hőmérséklet szinte egész éven át 30 fok körüli, igen kedvelt a nyaralni vágyók körében. A városban javasolt a visszafogott öltözködés. Az alkoholfogyasztás csak a kijelölt helyeken megengedett, így  nyilvános helyeken, például a tengerparton tilos alkoholt fogyasztani.