Megelőzhetők a dugulások?

A duguláselhárítás XIX. kerületében dolgozó szakembereinek gyakran teszik fel ezt a kérdést. A válasz összetett, hiszen részben tehetünk azért, hogy nagyobb dugulások ne alakuljanak ki, másrészt azonban azt kell mondjuk, még a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulhat, hogy a lefolyó elzáródik.

A duguláselhárítás XIX. kerület területén sokszor az odafigyelés hiánya miatt válik esedékessé. A wc dugulása viszonylag könnyen megelőzhető, hiszen nagyméretű lefolyójában csak a nagyobb tárgyak tudnak elakadni. Ha a papíron kívül mást nem öblítünk le – törlőkendők, vatta -, feltehetően nem alakul ki dugulás. A régebbi wc csészéknél azonban a vastag vízkőlerakódás gondot okozhat, főleg, ha az évtizedek során használt vegyszerek is lerakódnak a lefolyó falán.

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás

A duguláselhárítás XIX. kerületben gyakran a mosdó, kád, mosogató lefolyója miatt szükséges, mivel ezek sokkal érzékenyebbek a szennyeződésekre, de még a szappan maradékokra, mosogatószerre, tusfürdőre is. A legjobb, ha használat után forró vizes átöblítést végzünk, a hajcsomókat pedig még a lefolyó elzárójáról összegyűjtjük. Ha a probléma súlyosabb, ne habozzunk szakembert hívni, a duguláselhárítás XIX. kerületben 1 órán belül megoldható!