Los Angeles: a szórakoztatóipar központja

Mindannyian hallottunk már Los Angelesről, és mi mással köthetnénk össze a várost, mint a tündökléssel, kaszinókkal, nyüzsgéssel, szórakozással, hírességekkel stb. Los Angeles népesség szerint az Amerikai Egyesült Államok második legnagyobb agglomerációja.

A város számos önálló kerületre oszlik. Egy nagyon fontos kulturális és gazdasági központ Amerikában és a világ szórakoztatóiparának egyik legfontosabb fellegvára. A város hivatalos alapítása 1850. április 4-ére tehető, amikor még a lakosság csupán 1610 fő volt. Ez a létszám az elkövetkezendő években hatalmasra nőtt. Az Egyesült Államok egyik legnagyobb bevándorlási központja, ezért etnikailag és kulturálisan kifejezetten sokszínű. Egy olyan világvárosról van szó, ahol az egyik legnagyobb és legsokszínűbb közösség él a Földön. Körülbelül 140 nemzet lakosai élnek Los Angelesben, és összesen legalább 24 nyelvet beszelnek. Los Angelest tartják a világ szórakoztatóipari fővárosának és a belvárostól északnyugatra eső Hollywood városrész neve világszerte egyet jelent a filmgyártással és a sikerrel.

Los Angeles

Los Angeles

A filmgyártás mellett fontos képzőművészeti, zenei és építészeti központ is. Ahogy Kalifornia más részei, úgy Los Angeles is gyakran van kitéve földrengéseknek, elsősorban a Szent András törésvonal. A rengések nagy része jelenéktelen, azonban a történelem során számos nagy erősségű földrengés rázta meg a térséget. A környék gazdaságának legfontosabb ágazatai a mezőgazdaság, olaj- és repülőgépipar, a kereskedelem, a szórakoztató ipar, a média, illetve a turizmus. A város a mediterrán övezetben helyezkedik el, a telek enyhék és a nyár meleg és száraz. Ha tehetjük, mindenképp látogassunk el ebbe a pompás városba és élvezzük a tengerparton eltöltött órákat, az nyüzsgő éjszakai életet és az színes kultúrát.