Lengéscsillapító porvédő készlet vásárlása akár már online

Amennyiben felszeretnénk újítani a gépjárművünk lengéscsillapítóját, akkor azt a porvédő készlet segítségével tehetjük meg a leghatékonyabban.

A lengéscsillapító porvédő készlet kiváló választás lehet. Ugyanis lengéscsillapítók védelmének az egyik legfontosabb eleme a porvédők, melyeket a legtöbb esetben készletben szokás cserélni. Az egyik legfontosabb szabály, melyet ezzel kapcsolatban érdemes betartanunk, hogyha a lengéscsillapítóval kapcsolatban bármilyen cserére kerülne sor, akkor a porvédőket is kötelezően ellenőrizzük le, de legjobb, ha azokat is lecseréljük. Ahogyan a lengéscsillapítók cseréje is párban történik, így a porvédőkre is ugyanez vonatkozik. Viszont fontos még azt is elmondani, hogy a porvédők cseréjével nem kifejezetten kell megvárnunk a lengéscsillapítók cseréjét. Mivel a legtöbb esetben a porvédők cseréjé már akkor is szükséges, amikor a lengéscsillapítók még jó állapotban vannak. A porvédők állandón kivannak téve számos agresszív anyagnak, mint pl. olaj, vegyszerek, illetve a mechanikus erő.

lengéscsillapító

lengéscsillapító

A lengéscsillapító alapvető funkciójának azt nevezzük, hogy a lengéscsillapító csatlakozási pontjánál védje meg az ottani mozgó és rögzített szerelvényelemeket a portól, illetve a nedvességtől. Ezen felül minden más szennyeződéstől is megvédi az ottani elemeket, melynek köszönhetően elkerülhetjük a korróziót. Amely súlyos kárt tehet az itt található létszükségletű elemekben. Amennyiben a járművünkben hibás lengéscsillapítók találhatóak, akkor azok különféle meghibásodásokhoz vezethetnek. Ugyanis azok nem tudnak megfelelően zárni, majd ennek következményeként kellő védelmet nyújtani. Többek között ezért is érdemes a porvédőkre nagyobb figyelmet fordítani, mert a lengéscsillapítók cseréje sokkal nagyobb kiadással járhat.