Legyünk energiatakarékosak műanyag nyílászárókkal

A PVC nyílászárók már több, mint 60 éves múlttal rendelkeznek, és ezeknek a nyílászáróknak a népszerűsége cseppet sem meglepő. napról-napra egyértelműbbé válik, hogy mára már sokkal nagyobb odafigyeléssel kell eljárnunk az energiafogyasztással szemben.

Ugyanis a modern takarékosság, a jó szigetelésnél kezdődik. Vegyük csak figyelembe a régi fa ablakokat, amelyek folytonos költségekbe zavarnak bennünket, hiszen az idő múlásával ki, el-deformálódik és nem is zár megfelelően. Egyfajta macska – egér játékot kezdünk el űzni, annak érdekében, hogy jól zárjanak és folyton csak újabb költségekbe ütközzünk. Míg a műanyag társaik folyamatos fejlődésen mennek keresztül és így a legnagyobb biztonságban tudhatjuk magunkat és az otthonunkat is. A megjelenésükhöz képest mára már számtalan újításon estek át, javult a hőszigetelő hatásuk, jobb összetevőkből készülnek és nem utolsó sorban nagyon természetbarát, mivel a régi ablakokat 50% – ban újrahasznosítják. Míg a fából készült társaik elkészítése érdekében, folyamatos környezetpusztítás megy végbe. Erre sem árt oda figyelni.

Műanyag nyílászáró

Műanyag nyílászáró

Németországban manapság a lakosság fele dönt a PVC nyílászárók mellet, ám a brit adatok még kecsegtetőbbek, ott ugyanis a lakosság több mint 90 % a döntött mellettük az elmúlt években. A PVC ablakok legtöbb esetben négy részből tevődnek össze: tok, üvegszerkezet, szárny és a légkamrák. Az igazán energiatakarékos ablakok már több rétegű üvegből készülnek, amelyek így jobb hő- és hangszigetelőek. Ráadásul nem párásodnak, és nem is penészednek. Az mellett, hogy energiatakarékosan járunk el, még pénzt is spórolhatunk. Amennyiben, olyan ablakokkal rendelkezünk, melyek jól szigetelnek kevesebb energia szökik el a házunkból és már mindjárt kevesebb lesz a fűtésszámlánk.