Legyen ragyogó a mosolyod – pár apró trükk segít!

A tökéletes megjelenés egyik fontos eleme a ragyogóan szép fogsor is, hiszen ahhoz, hogy tökéletes a megjelenésed elbűvölő legyen, elengedhetetlen a kellemes lehelet és a szép fogsor. Van pár egyszerű trükk melyekre, ha odafigyelsz egészségesebbé teheted fogsorod, megőrizheted szépségét és így bátrabban nevethetsz teli szájjal!

Mielőtt még bármit is tennél fontos, hogy távolíttasd el a fogkövet. A foglepedék idővel bizony akaratlanul is megkeményedik, majd fogkővé alakul. Ez a csúnya sárgás-barnás réteg esztétikai problémát okoz, de emellett a legfőbb okozója a különféle íny- és fogproblémáknak is, ami már sokkal nagyobb baj. Már csak ezért is fontos rendszeresen eltávolíttatni. Ez a folyamat a modern eszközöknek hála nem okoz fájdalmat, esetleg csak egy kicsit kellemetlen és mindössze pár perc alatt elvégezhető.

Szép mosoly

Szép mosoly

Lehet, hogy nem lelkesedsz az ötletért, de ha szükséges, akkor bizony jobb minél előbb átesni a fogszabályzáson. Ez szintén nem csupán csak esztétikai kérdés, hiszen egészségügyi is, mivel a kesze-kusza fogak sokkal hamarabb kezdenek el romlani, mint rendezett társait, sőt hamarabb megül felületükön a foglepedék is. Hála a csinos fogszabályzóknak, ma már felnőttként sem ciki a fogszabályzás, ha kell vállad be mihamarabb és válassz egy tetszetős darabot.

Sokakat foglalkoztató kérdés, a fogfehérítés. Sokan nem ajánlják, de ma már nem kell tőle tartani, ám fizetni sem muszáj a vonzó mosoly érdekében, avagy még csak orvoshoz sem kell menned, hiszen több olcsó házi praktika is létezik, nem csak a drága kezelések. Arra minden esetben figyelj, hogy csakis mértékletesen bánj a fehérítéssel, mivel kihathat a fogaid egészségi állapotára is. Ügyelj arra is, hogy nem csak a fogkefe és a fogkrém az, amit használni kell, hanem épp ilyen fontos a fogselyem és a szájvíz használata is.